Traian Băsescu: Sper să prindă mucegai

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, susţine că aderarea României la Spaţiul Schengen şi la zona euro nu trebuie considerate obiective de ţară, ci ”obligaţii”, el adăugând că un obiectiv ar trebui să fie ”restabiliraea frontierei pe Nistru, nu pe Prut”.

Prezent la Arad pentru lansarea candidaţilor PMP la alegerile locale, Traian Băsescu a ţinut un discurs de aproape o oră în faţa a sute de membri şi simpatizanţi, arătând, între altele, că obiectivul principal al partidului este unirea României cu Republica Moldova.

Băsescu a criticat mai mulţi politicieni, între care Klaus Iohannis şi Victor Ponta, pentru că au vorbit de-a lungul timpului despre două ”obiective” ale ţării, respectiv aderarea la Spaţiul Schengen şi la zona euro, el considerând că acestea sunt obligaţii ale tratatului de aderare la Uniunea Europeană, semnat în 2005.

”Se pare că politicienii nu au citit acest tratat. Eu îl cunosc, l-am semnat în 2005. Intrarea în euro şi Schengen sunt obligaţii din tratat, pot pot fi obiective de ţară. Un obiectiv de ţară este cel pe care duminica trecută peste 2.200 de delegaţi ai PMP l-au votat în unanimitate la Bucureşti, unirea României cu Republica Moldova”, a spus fostul şef al statului.

Preşedintele PMP a mai afirmat că timp de opt ani a refuzat să trimită tratatul de frontieră dintre România şi Moldova la Parlament.

”Sper să prindă mucegai. Niciun preşedinte responsabil faţă de români nu poate să-l trimită la vot în Parlament. Avem obligaţia să vorbim despre acest lucru, să ne asumăm ca obiectiv de ţară refacerea integrităţii teritoriale şi restabilirea frontierei pe Nistru, nu pe Prut”, a declarat Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel