Talibanii jubilează în Kandahar: Am învins superputerea / VIDEO

Sursă foto: Pixbay
Sursă foto: Pixbay

Talibanii au defilat prin Kandahar folosind tehnica militară lăsată de americani.

Talibanii au defilat miercuri folosind echipamentul militar donat de Statele Unite guvernului afgan precedent, învins după douăzeci de ani de război, inclusiv un elicopter, în Kandahar, leagănul spiritual al mișcării islamiste.

Un șir lung de vehicule americane a defilat pe o autostradă importantă în afara celui de-al doilea oraș ca mărime din Afganistan. Mulți dintre ei purtau steaguri talibane albe și negre atașate la antene, a notat un jurnalist AFP.

De asemenea, cel puțin un elicopter Blackhawk a fost văzut în zbor peste oraș miercuri, la comanda acestuia fiind un pilot care a fost înrolat în armata afgană.

Kandahar este locul de naștere al talibanilor. În 1996, au părăsit capitala de sud a Afganistanului și au cucerit rapid restul țării, pe care au condus-o până în 2001, când au fost dați jos de la putere de o coaliție internațională condusă de Statele Unite. Liderul taliban Hibatullah Akhundzada locuiește în Kandahar, a declarat mișcarea duminică.

Marți, mii de susținători s-au adunat pe străzile din Kandahar, într-o procesiune la care s-a scandat „Allah Akbar” (Dumnezeu este mare), salutând plecarea ultimului militar american din Afganistan.

Mulțimi din satele din jur au invadat capitala provinciei în noaptea de luni spre marți, imediat ce a fost anunțată retragerea americană. "Am învins superputerea. Afganistanul este cimitirul superputerilor", au scandat talibanii, scrie 7sur7.be.

Putin, despre prezența trupelor americane în Afganistan timp de 20 de ani: Rezultatul este o tragedie

Cei 20 de ani de război şi de prezenţă americană în Afganistan au constituit o tragedie pentru această ţară, a apreciat miercuri preşedintele rus Vladimir Putin, după încheierea retragerii trupelor americane de pe teritoriul afgan, informează France Presse.

Timp de 20 de ani soldaţii americani au fost prezenţi pe acest teritoriu, 20 de ani de încercări de a 'civiliza' oamenii care trăiesc acolo, de a le implanta normele lor şi standardele lor de viaţă, a comentat Putin într-o întâlnire cu tineri ruşi, retransmisă de posturile TV, scrie Agerpres.

Rezultatul este o tragedie, pierderi pentru cei care au făcut acest lucru, Statele Unite, şi mai mult pentru oamenii care trăiesc pe teritoriul Afganistanului, a adăugat liderul de la Kremlin, aflat într-o deplasare în Extremul Orient rus.

În ceea ce priveşte viitorul Afganistanului după retragerea americanilor şi a aliaţilor lor, Vladimir Putin a opinat că este imposibil de impus ceva ce este din afară. Autorităţile ruse au adoptat o atitudine mai degrabă conciliantă faţă de talibani, recunoscând victoria acestora, dar în acelaşi timp lansând un apel la dialog naţional pentru formarea unui guvern reprezentativ (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel