O casnică s-a SINUCIS la fiecare 25 de minute în India. ”Simpla sa existență devine tortură”

Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Suicidul în rândul casnicelor este un fenomen recurent în India, care lasă mii de familii fără mame și bunici.

Conform datelor publicate recent de Biroul Național de Evidență a Crimelor (NCRB) al guvernului indian,  22.372 de gospodine și-au luat viața anul trecut, adică o medie de 61 de sinucideri în fiecare zi sau una la fiecare 25 de minute, relatează BBC. Casnicele au reprezentat 14,6% din totalul de 153.052 de sinucideri înregistrate în India în 2020 și mai mult de 50% din numărul total de femei care s-au sinucis.

Anul pandemic nu a fost o excepție. Din 1997, când NCRB a început să colecteze date despre sinucidere bazate pe ocupație, peste 20.000 de gospodine s-au sinucis în fiecare an. În 2009, numărul lor a crescut la 25.092. Rapoartele dau întotdeauna vina pe ”probleme de familie” sau ”probleme legate de căsătorie”. Dar ce determină cu adevărat mii de femei să-și ia viața?

Violența domestică, un motiv ascuns

Experții în sănătate mintală spun că un motiv major este violența domestică rampantă: 30% dintre femeile au declarat într-un sondaj guvernamental recent că s-au confruntat cu violența conjugală și corvoada zilnică care poate face căsătoriile opresive și relațiile de lungă durată sufocante.

”Femeile sunt cu adevărat rezistente, dar există o limită a toleranței”, spune Dr. Usha Verma Srivastava, psiholog clinician din orașul Varanasi, din nordul orașului.

”Majoritatea fetelor se căsătoresc de îndată ce împlinesc 18 ani, vârsta legală pentru căsătorie. Ea devine soție și noră și își petrece toată ziua acasă, gătind și făcând curățenie și dereticând. Au tot felul de restricții, au puțină libertate personală și rareori are acces la banii proprii. Educația și visele ei nu mai contează, iar ambiția ei începe să se stingă încet, disperarea și dezamăgirea se instalează, iar simpla sa existență devine tortură”, a adăugat Srivastava.

Femeile în vârstă au motive diferite

La femeile în vârstă, spune dr. Verma Srivastava, motivele sinuciderii sunt diferite.

”Multe se confruntă cu sindromul cuibului gol după ce copiii au crescut și au plecat de acasă și multe suferă de simptome de peri-menopauză care pot provoca depresie și isterii”, a adăugat psihologul. 

Dar sinuciderile, spune ea, sunt ușor de prevenit și că ”dacă oprești pe cineva pentru o secundă, sunt șanse mari să renunțe la planurile și ideile suicidare”. Asta pentru că, după cum explică psihiatrul Soumitra Pathare, multe sinucideri în India sunt impulsive. ”Bărbatul vine acasă, își bate soția și ea se sinucide.” conform acestuia. 

Cercetările independente, spune el, arată că o treime dintre femeile indiene care își iau viața au un istoric de violență domestică. Dar violența domestică nici măcar nu este menționată în rândul cauzelor din datele NCRB.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel