Tensiunea mica este cunoscuta si sub denumirea de hipotensiune si se traduce printr-o tensiune arteriala care este in mod constant sub valoarea de 90/60. Unele persoane se nasc cu hipotensiune, de aceea nu pot avea niciun fel de simptome.
Orice om poate experimenta senzatia de a avea o tensiune scazuta. Pe langa persoanele care se nasc cu tensiune mica sau care o dobandesc, mai exista si momentele in care tensiunea scade brusc. Acest lucru este normal si se intampla aproape tuturor, mai ales in momentele in care te ridici brusc de pe scaun sau din pat. Nu ar trebui sa te impacienteze insa acest lucru, potrivit divahair.ro.
Mai mult, cauza unei tensiuni arteriale scazute nu este foarte clara. Cu toate acestea, ea este asociata cu sarcina, cu problemele hormonale cum ar fi hipotiroidism sau hipertiroidism, diabet sau hipoglicemie, cu supramedicamentatia, cu dilatarea sau contractia vaselor de sange si cu bolile de ficat.
Cele mai răspândite 10 semne ale faptului că ai tensiune mică
Tensiunea scazuta se manifesta prin cateva simptome bine cunoscute pentru cei care s-au confruntat la viata lor cu aceasta problema:
- ameteala;
- confuzie;
- dureri in piept;
- lesin;
- dificultate in a respira;
- palpitatii
- stare generala de slabiciune;
- incetosarea vederii;
- temperatura scazuta a corpului;
- dezechilibru.
Cum poti trata tensiunea mică
- consuma mai multa sare;
- redu consumul de cofeina;
- bea foarte multe lichide, si nu alcool. Cauta bauturile care sunt bogate in potasiu si sodiu, mai ales cand este cald afara sau cand faci sport;
- fa sport in mod regulat, pentru a imbunatati circulatia sangelui;
- evita sa cari sau sa ridici greutati;
- evita sa faci dusuri foarte fierbinti sau sa mergi la spa. Daca ametesti in timp ce faci baie, iesi repede din apa si stai jos. Este indicat sa tii un scaun in baie, in caz ca acest lucru se intampla;
- ai grija sa nu te ridici brusc din pat sau de pe scaun;
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu