Când Facebook te tâmpește în așa hal încât simți nevoia să postezi un selfie pe zi, o poză în care abia ți se mai deslușește vreo imperfecțiune pe față...
Înțeleg că specialiștii au stat și au analizat și au ajuns la concluzia că nebunia de a-ți face selfie-uri are consecințe grave asupra sănătății psihicului nostru. Experții spun că acest lucru este o boală.
Selfita (selfitis) este o problemă psihică, iar persoanele care simt nevoia să publice mereu fotografii cu propria persoană pe rețelele de socializare ar putea avea nevoie de ajutor, susțin psihologii din India și Marea Britanie, dar ce or spune ei despre mania femeilor care dau la maximul toate programele de editare?
Cu siguranță, ați văzut femei care arată perfect pe Facebook, iar când le-ați întâlnit pe stradă ați avut un șoc. Și se mai miră unele persoane că nu le salutați pe stradă din moment ce le dați Like pe Facebook... păi simplu: oamenii nu vă recunosc, d-aia nu vă salută. Este greu de înțeles de ce oamenii nu se iubesc așa cum sunt și preferă să-și creeze o realitate falsă în care singura lor confirmare sunt sutele de Like-uri primite.
Este normal să fim imperfecți, dar putem transforma defectele în atuuri. Și nu, nu prin blocarea degetului în programele de editare. În plus, cădeți în penibil când se vede că nici măcar nu ați editat perfect pozele și rămân unghiuri care vă dau de gol. Știu că este mai ușor să vă modificați fotografiile decât să faceți sport sau să mâncați sănătos pentru a arăta bine, dar soluția sigur nu stă în Photoshop. Încercați să nu mai fiți altcineva pe Facebook și nu mai cădeți în plasa sutelor de Like-uri primite de pomană. Vi se dau așa... din plictiseală.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu