Se plafonează numărul de paturi din spitale. Guvernul a adoptat Ordonanța

Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

Guvernul României a dat o nouă Ordonanță de Urgență privind reforma în Sănătate. 

La propunerea Ministerului Sănătății și a Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Guvernul României a adoptat în ședința de astăzi, 29 iunie, Ordonanța de Urgență care plafonează numărul de paturi pentru care casele de asigurări de sănătate pot încheia contracte de furnizare de servicii medicale spitalicești în regim de spitalizare continuă cu furnizorii privați până la 31 decembrie 2022.

Astfel, se creează cadrul legal pentru a se asigura limitarea acestui număr la nivelul numărului de paturi contractate cu furnizorii privați la data de 31 decembrie 2020 la nivelul județului, respectiv municipiului București, și anume 6.673 din totalul de 119.579 de paturi, conform unui comunicat de presă emis de Ministerul Sănătății.

Conținutul noului contract-cadru care intră în vigoare de la 1 iulie

Executivul a aprobat pe data de 26 iunie 2021, Hotărârea pentru aprobarea pachetelor de servicii și a Contractului-cadru care reglementează condițiile acordării asistenței medicale, a medicamentelor și a dispozitivelor medicale, tehnologiilor și dispozitivelor asistive în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2021-2022, care va intra în vigoare începând cu data de 1 iulie 2021.

Conform CNAS, măsurile cuprinse în acest act normativ au ca scop asigurarea unui acces mai bun la serviciile medicale de prevenție, precum și la serviciile medicale necesare pentru diagnosticarea, tratamentul și monitorizarea afecțiunilor.

De asemenea, noul Contract-cadru urmărește să susțină inversarea piramidei serviciilor de asistență medicală, prin creșterea ponderii serviciilor acordate în medicina primară și în ambulatoriul de specialitate, și reducerea internărilor nejustificate pentru pacienți care ar putea fi tratați în condiții de siguranță în ambulatoriu sau de către medicii de familie.

Printre noile reglementări se numără și asigurarea unui pachet de prevenție comprehensiv pentru adultul asimptomatic cu vârsta de peste 40 de ani, care prevede până la trei consultații pentru evaluarea riscului, intervenția asupra factorilor și obiceiurilor de viață care determină riscurile, precum și monitorizarea pacienților.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: CNAS. Conținutul noului contract-cadru care intră în vigoare de la 1 iulie: prevenție, ambulatoriu și medici de familie, coplata la privat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel