Scor slab pentru Iohannis în PNL, explicații. Trădare pentru PSD sau pentru Antonescu

În Alianța Creștin Liberală se strigă "trădare" după ce Klaus Iohannis a obținut scoruri mici în unele județe conduse de liberali. Ce au în comun președinții de Consilii Județene intrați sub tirul conducerii centrale? Între altele, loialitatea pentru Crin Antonescu, fostul președinte PNL. 

Unde a obținut Iohannis scoruri slabe și planează suspiciuni auspra liderilor locali:

Botoșani - Florin Țurcanu: Victor Ponta-55,59%, Klaus Iohannis-22, 09%;

Hunedoara - Mircea Moloț: Victor Ponta-43,59%, Klaus Iohannis-31, 64%;

Călărași - Răducu Filipescu: Victor Ponta-49,76%, Klaus Iohannis-27, 36%;

Caraș Severin - Sorin Frunzăverde: Victor Ponta-43,03%, Klaus Iohannis-34, 48%;

Giurgiu - Vasile Mustățea: Victor Ponta-61, 32%, Klaus Iohannis-15,40%;

Ilfov - Marian Petrache: Victor Ponta Ponta-39,97%; Klaus Iohannis-27,71%.

Liderii lberali din teritoriu au fost convocați la centru pentru a da explicații. În presă, așa-numiții "baroni" au găsit o varietate de motive pentru rezultatele slabe. Marian Petrache a acuzat campania PSD "Iohannis taie pensia", care ar fi avut impact asupra pensionarilor ilfoveni. Răducu Filipescu a blamat "comoditatea" unor primari, turismul electoral și, din nou, fluturașii "otrăviți" despre tăierea pensiilor. Cu o explicație diferită se remarcă Mircea Moloț. "E adevărat că eu sunt preşedinte de Consiliu Judeţean de 10 ani, dar a mai contat şi persoana, nu numai partidul", a spus șeful CJ Hunedoara (sursa).

Fractura din PNL: blat cu PSD sau nostalgia după USL

Dintre cei șase șefi de CJ enumerați mai sus, trei pot fi considerați "oameni" ai lui Crin Antonescu: Țurcanu, Moloț și Filipescu. O astfel de titulatură i-a revenit și lui Petrache, până când acesta s-a reorientat rapid către Klaus Iohannis. În mediile politice, șefii de CJ loiali lui Antonescu sunt acuzați că l-au "lucrat" pe Iohannis pentru a forța o revenire a fostului prezidențiabil liberal.

O ipoteză sensibil diferită se referă la Uniunea Social Liberală. În timp ce Mircea Moloț și Răducu Filipescu sunt de zece ani șefi de Consiliu Județean, Florin Țurcanu și-a început primul mandat în 2012, datorită proiectului USL. Chiar dacă Țurcanu ar fi depus eforturi pentru sprijinirea lui Iohannis, nu este exclus ca votanții să fi pus ștampila pe candidatii care promit refacerea alianței, anume Ponta sau Tăriceanu. De altfel, lideri ai filialelor botoșănene îi cer acum demisia lui Țurcanu, motivând că acesta, din poziția de exponent al proiectului USL, nu are tracțiune pentru a-i face campanie lui Iohannis.

"Trebuie o schimbare în ceea ce privește conducerile filialelor care au susținut USL. Noi acum ne acoperim de demagogie pentru că noi când am format USL au fost doi pioni principali la București, Crin Antonescu și Victor Ponta, care au susținut un proiect poltiic. În momentul în care acest proiect a căzut, toți cei care au fost președinți în acest proiect ar trebui să stea deoparte și să vină alții cu alt proiect politic. Acum proiectul politic este Iohannis. În momentul în care tu ești cu un proiect politic, Victor Ponta, și după vii cu un altul, Iohannis, dai în demagogie și lumea sancționează", a declarat Viorel Coman, vicepreședinte al organizației municipale PNL Botoșani, citat de presa locală (sursa).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel