Republica Moldova: Autoritățile au confiscat peste 20 de milioane de lei moldovenești pe aeroport de la oamenii fugarului Ilan Șor / video

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Peste 135 de percheziții au fost efectuate astăzi la Aeroportul Internațional Chișinău și la domiciliile unor persoane suspectate că ar fi încercat să introducă ilegal în țară sume mari de bani în interesul grupului infracțional condus de politicianul fugar Ilan Șor.

Oamenii legii au confiscat peste 20 de milioane de lei în urma operațiunii, bani care, potrivit procurorului-șef interimar al PCCOCS, Victor Furtună, ar fi fost destinați finanțării ilegale a partidelor din cadrul blocului "Victoria", lansat recent de Șor la Moscova, scrie Radio Moldova.

Fiecare dintre suspecții percheziționați deținea sume de până la 10.000 de euro, ascunse pentru a evita declararea la vamă. Ei erau remunerați cu sume între 300 și 500 de euro pentru a transporta banii în țară.

"O grupare criminală a încercat să introducă sume deosebit de mari, urmărind scopul introducerii mijloacelor financiare ce depășesc 16 mii de unități convenționale în interesul unei grupări criminale prin niște cărăuși, astfel încât fiecare din persoane să nu aibă asupra lor mai mult de 10 mii de euro, respectiv să nu cadă sub incidența declarării", a declarat Victor Furtună.

 

Autoritățile au inițiat o cauză penală pentru contrabandă în interesul unui grup criminal organizat. Deși nimeni nu a fost reținut până acum, procurorul general interimar, Ion Munteanu, a declarat că se analizează și componenta de infracțiune "trădare de patrie" în raport cu grupul infracțional.

Experții atrag atenția că blocul "Victoria" nu are personalitate juridică, nefiind înregistrat la Comisia Electorală Centrală.

Operațiunea de astăzi vine ca o lovitură dură pentru Ilan Șor, care se află în prezent în exil după ce a fost condamnat în dosarul fraudei bancare. Șor este acuzat că ar fi orchestrat furtul a miliarde de lei din sistemul bancar moldovenesc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel