Recensământ 2011: Dovezi de fraudă. Cum a fost "umflată" populația României

Formulare modificate, CNP-uri dublate și chestionare nesemnate. Sunt doar câteva dintre metodele de fraudare a Recensământului Populaţiei şi al Locuinţelor 2011, prezentate de Oana Stancu în emisiunea "Exces de putere" și catalogate ca fiind "firești" de către președintele INS. Spre exemplu, într-un mare oraș al României peste 10% din locuitori au avut CNP-urile dublate.

[caption id="attachment_329120" align="alignleft" width="292"] foto: zigzagonline.ro[/caption]

Pare că cineva ne vrea mai mulți, după ce populaţia României ar fi fost "umflată" artificial la recensământul realizat în 2011. Doar în Timișoara, oraș cu o populație de 300.000 de locuitori, 39.518 de coduri numerice personale au fost dublate la recensământ, potrivit antena3.ro.

Potrivit mai multor formulare completate la recensământ, numărul persoanelor, dar şi al unor locuinţe a fost modificat în chestionare.

Modificările au apărut însă doar pe prima pagină, ele nefiind făcute şi pe pagina următoare, acolo unde informaţiile se intersectau.

Mai multe chestionare au fost completate, dar nu au fost semnate la final.

Printre cazurile concrete prezentate în emisiune se numără:

- pe unul dintre formularele completate, deşi iniţial erau menţionate zero persoane, a apărut o modificare şi au fost înscrise patru persoane. Locatarul de la adresa respectivă susţine că în acea locuinţă nu au stat patru persoane;

- într-un alt formular se arată că o casă din Timișoara este locuită de 12 oameni, cu toate că proprietarul susține că nu a avut pe nimeni în chirie;

- în casa unui avocat, "au crescut" opt studenţi;

- alţi patru studenţi ar locui la o casă fără gaze, apă şi curent, menţionată în formular;

- studenţi fără adrese în formularele de la recensământ şi persoane cu adrese diferite, cu acelaşi CNP, acelaşi nume, dar care au semnături diferite;

Lucruri normale pentru șeful INS

În replică, şeful Institutului Naţional de Statistică, Tudorel Andrei, susţine că aceste lucruri sunt normale.

"Este firesc, pentru că (unii locuitori - n.r.) s-au declarat atât în Timişoara, cât şi într-un alt judeţ", a motivat preşedintele Institutului Naţional de Statistică, Tudorel Andrei,

După ce a spus că "s-a încercat crearea unei confuzii între recensământ şi refenredum", el adăugat că are încredere în datele care vor fi publicate.

"Am încredere în calitatea datelor care vor fi publicate pe 4 iulie. (...) În orice înregistrare, pot apărea asemenea erori. Nu înseamnă că dacă aveţi aceste cazuri, au fost validate", a spus Tudorel Andrei.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel