Premierul Australiei: Elon Musk "se crede deasupra legii, dar și deasupra bunului simț"

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Premierul australian Anthony Albanese l-a numit pe Elon Musk un "miliardar arogant", într-o dispută tot mai tensionată legată de refuzul companiei X de a elimina filmări ale unui atac într-o biserică.

Luni, o instanță australiană a ordonat companiei de social media a lui Musk - cunoscută anterior ca Twitter - să ascundă videoclipurile atacului de săptămâna trecută din Sydney. X a declarat anterior că se va conforma "în așteptarea unei provocări legale", scrie BBC.

Critica premierului Albanese a urmat după ce Musk a folosit un meme pentru a-și acuza guvernul de cenzură. Marți, Albanese a declarat pentru ABC News că Musk "se crede deasupra legii, dar și deasupra bunului simț".

Săptămâna trecută, comisarul australian pentru siguranță online (eSafety), un organism de reglementare independent, a amenințat X și alte companii de social media cu amenzi usturătoare dacă nu vor elimina videoclipurile cu înjunghierea din biserica asiriană Christ the Good Shepherd, pe care poliția a numit-o un atac terorist.

X a susținut că ordinul "nu se încadrează în sfera legislației australiene". Comisarul a solicitat o hotărâre judecătorească după ce a afirmat că X permitea utilizatorilor din afara Australiei să acceseze în continuare materialele.

"Consider extraordinar faptul că X a decis să nu se conformeze și încearcă să-și susțină cazul", a declarat Albanese într-o conferință de presă.

Într-o serie de postări online ulterioare, Musk a scris: "Aș dori să îmi iau un moment pentru a-i mulțumi premierului că a informat publicul că această platformă este singura veridică". O alta descria o cale în stilul "Vrăjitorul din Oz" către "libertate", care ducea către un logo X.

 

Anterior, el a criticat-o personal și pe Julie Inman Grant, comisarul eSafety, descriind-o drept "comisarul pentru cenzură al Australiei". Albanese a apărat-o pe doamna Inman Grant, spunând că aceasta îi protejează pe australieni. "Social media trebuie să demonstreze responsabilitate socială. Domnul Musk nu o face", a spus el.

Platforma va avea la dispoziție 24 de ore pentru a se conforma interdicției de luni seară, iar în zilele următoare este așteptată o nouă audiere în acest caz. X și comisarul eSafety sunt deja implicați în proceduri judiciare privind presupusul eșec al platformei de a furniza informații despre modul în care urmărește și elimină materialele online legate de abuzul asupra copiilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel