EXCLUSIV  PNRR. Sabin Sărmaș: Aici trebuie să avem un pic mai multă grijă. Nu e un punct câștigat pentru totdeauna

Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

Parlamentarul Sabin Sărmaș a vorbit despre cum primește România bani pentru dezvoltarea digitală prin Proiectul Național de Redresare și Reziliență.

Intervievat de DC NEWS în legătură cu digitalizarea în PNRR, Sărmaș a explicat că sunt patru dimensiuni principale ale acestei spețe. „O parte din sumă merge către acea infrastructură de cloud la nivel național, o altă parte semnificativă merge tocmai către implementarea proiectului de identitate electronică la nivel național”, a transmis Sărmaș în legătură cu două dintre acestea.

„Toate proiectele acestea (n.r., PNRR-urile) nu au fost definite foarte bine, mă refer la nivel de detaliu. Altfel, noi sau orice altă țară din Europa l-am fi predat în doi ani dacă era vorba de intrat în detaliu. Dar, ca direcții pe care le-am abordat, noi vrem să urmărim patru axe”, a adăugat el.

VEZI ȘI: SCHIMBARE privind cartea electronică! ANUNȚUL ZILEI făcut de Sabin Sărmaș.

Primele două axe din PNRR: educația digitală și infrastructura de comunicații

„În opinia mea, axa prioritară care poate nu este tratată așa în PNRR este educația digitală. Aici vorbim de tot ce ține de ea, fie că vorbim de specialiști și diferite niveluri de educație digitală.

A doua axă este infrastructura. Aici trebuie să avem un pic mai multă grijă și cu infrastructura de comunicații, nu doar cu cea de cloud. Noi astăzi avem viteză mare de internet în România, dar nu este un punct câștigat pentru totdeauna. 5G-ul va crește foarte mult debitele de date pe care noi le utilizăm și, prin urmare, vom avea nevoie de mai multă fibră optică la nivelul României”, a continuat Sărmaș.

VEZI ȘI: Digitalizarea României bate la ușă. Sabin Sărmaș îți explică tot ce te vizează în perioada următoare.

Celelalte două axe din PNRR: identitatea electronică și digitalizarea IMM-urilor

„Al treilea subiect este legat de tot ce ține de identitate electronică, iar suma alocată este una mare, generoasă. Cred că va cuprinde mai multe proiecte de identitate electronică, astfel ea nu se justifică.

A patra axă vizează digitalizarea IMM-urilor. Mie mi se pare fundamentală pentru că nu stăm bine la productivitate în România, suntem iarăși cu 30 de procente sub media europeană. Digitalizarea este cea mai rapidă cale de a crește productivitatea angajaților și implicit a IMM-urilor din România”, a conchis parlamentarul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel