29 de percheziții domiciliare sunt în desfășurare, în această dimineață, în București și Călărași, într-un dosar penal ce vizează infracțiuni la regimul piscicol.
În această dimineață, polițiștii Direcției de Ordine Publică din I.G.P.R., Serviciului de Poliție Delta Dunării și Inspectoratului de Poliție Județean Călărași efectuează 29 de percheziții domiciliare, în județul Călărași și municipiul București, într-un dosar penal ce vizează infracțiuni la regimul piscicol, informează IGPR într-un comunicat de presă.
'Acțiunea se derulează sub coordonarea Direcției de Ordine Publică și a Parchetului de la lângă Judecătoria Lehliu Gară, în cauză fiind efectuate cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat, tăinuire, deținere, transport și comercializare fără documente legale a peștelui, precum și pescuitul electric, deținerea aparatelor și dispozitivelor care distrug resursele acvatice prin curentare.', precizează IGPR.
În urma cercetărilor, s-a stabilit faptul că, în cursul anului 2021, mai multe persoane din județul Călărași ar fi sustras pește dintr-un lac, proprietate privată, prin folosirea unor unelte de pescuit interzise de lege la deținere.
Peștele ar fi fost depozitat, transportat și comercializat, fără documente legale, către diverse societăți sau piețe agroalimentare din județul Călărași și municipiul București.
Sunt puse în executare 15 mandate de aducere, persoanele în cauză urmând a fi conduse la sediul I.P.J. Călărași, pentru audieri.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.
În ziua de 8 septembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au efectuat patru percheziții domiciliare, în Mioveni, Negrași și Mărăcineni, la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată, anunța IGPR într-un comunicat.
Cercetările au arătat faptul că, în perioada iulie 2014 – decembrie 2016, două persoane, de 57, respectiv 58 de ani, ambele din Mioveni, în calitate de administratori ai unei firme de transport, ar fi înregistrat în evidenţa contabilă şi ar fi declarat organelor fiscale cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale, respectiv achiziţii de carburanți.
Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 750.000 de lei.
Două persoane au fost conduse la sediul poliției, pentru audieri. (Știrea, AICI.)
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu