Pedepsele dure și execuțiile revin în Afganistan. Anunțul făcut de un oficial taliban

Imagine cu rol ilustrativ Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ Pixabay

Pedepsele dure și execuțiile revin în Afganistan, anunță unul dintre oficialii talibanilor.

Pedepsele dure și execuțiile revin în Afganistan. Este anunț făcut de unul dintre liderii talibanilor și executorul șef al interpretării dure a legii islamice, Mullah Nooruddin Turabi.

Într-un interviu acordat The Associated Press, Mullah Nooruddin Turabi a respins acuzațiile în ceea ce privește execuțiile talibanilor din trecut, care au avut loc, uneori, în fața unor mulțimi, pe un stadion și a avertizat lumea să nu intervină în noua conducere a Afganistanului. 

,,Toată lumea ne-a criticat pentru pedepsele de pe stadion, dar nu am spus niciodată nimic despre legile și pedepsele lor. Nimeni nu ne va spune care ar trebui să fie legile noastre. Vom urma Islamul și vom face legile noastre despre Coran”, a declarat Mullah Nooruddin Turabi.

De când talibanii au pus stăpânire pe Kabul, la 15 august, și au preluat controlul asupra țării, afganii , dar și cetățenii altor țări din lumea întreagă au urmărit să vadă dacă aceștia la conducerea dură de la sfârșitul anilor 1990. Comentariile lui Turabi au arătat cum liderii grupului rămân înrădăcinați  într-o viziune a lumii profund conservatoare, puternică, chiar dacă îmbrățișează schimbări tehnologice, cum ar fi video și telefoane mobile.

Cine este Mullah Nooruddin Turabi

Turabi, în vârstă de 60 de ani, a fost ministru al Justiției și șef al Ministerului Propagării Virtuții și Prevenirii Vice, și anume, Poliția Religioasă, în timpul guvernării anterioare a talibanilor.

La acea vreme, lumea a denunțat pedepsele talibanilor, care au avut loc pe stadionul sportiv din Kabul sau pe așezarea extinsă a moscheii Eid Gah, la care au participat, adesea, sute de bărbați afgani.

Execuțiile criminalilor condamnați au fost, de obicei, printr-o singură lovitură la cap, efectuate de familia victimei, care avea opțiunea de a accepta „bani de sânge” și de a permite culpabilului să trăiască. Pentru hoții condamnați, pedeapsa era amputarea unei mâini. Celor condamnați pentru jaf pe autostradă, le-au fost amputate o mână și un picior. Procesele și condamnările au fost rareori publice, iar sistemul judiciar a fost de cele mai multe ori în favoarea clericilor islamici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel