Patru miliarde de euro pe an se câştigă din trafic de persoane, anunță președinta Asociaţiei Femeilor Românce din Italia

Silvia Dumitrache, președinta Asociaţiei Femeilor Românce din Italia, a transmis că patru miliarde de euro se câștigă anual din traficul de persoane.

 

“E profitabilă această afacere a traficului de persoane, mână de lucru, minori. În ultimii zece ani profitul celor care se ocupă cu asemenea afaceri a crescut cu 28%. Patru miliarde de euro pe an se câştigă din trafic de persoane. Este afacerea cea mai profitabilă după traficul de droguri. Situaţia este alarmantă în Italia din punctul nostru de vedere. În Lombardia, unde sunt eum am fost martoră a modului în care se ascund şi sunt transportate victimele traficului de persoane de la Torino la Milano ziua, seara se întorc, ca să nu poată fi găsite într-un anume loc, să intervină Poliţia din Italia”, a declarat luni, la Prima News, Silvia Dumitrache.

“În Italia, de câţiva ani, sunt tutelate persoanele care denunţă şi care ajung într-o situaţie de protecţie şi bine fac, pentru că dacă este să ne uităm la situaţia din România, cu cazul Ţăndărei, de exemplu, nouă ani a muncit Poliţia din Marea Britanie, i-au adus în România ca să fie eliberaţi şi acum cer şi daune statului român aceşti criminali. Situaţia este extrem de delicată mai ales că nu există protecţie în privinţa persoanelor care sunt scoase din trafic, chestiune foarte greu de realizat cel puţin în România, pentru că ele după aceea sunt urmărite de aceiaşi traficanţi pentru a fi reintroduse în circuit, le sunt ameninţate familiile, copiii”, a continuat Silvia Dumitrache.

“Traficul de persoane nu se limitează numai la prostituţie şi la trafic de minori, include şi traficul de mână de lucru şi racolarea acestor persoane din România, care se face direct din casă, de multe ori de către rude sau de către vecini. Sunt multe metode care se pun în aplicare, foarte greu de demonstrat în justiţie. Sunt vecini care află că o familie se află în dificultate economică, se dă alarma, vine cineva care se oferă să dea o mână de ajutor ca să-i scoată din situaţia critică în care se găsesc, pun la cale un plan de împrumut şi se prezintă a doua sau a treia zi şi cer comisoane mai mari, din ce în ce mai mari, ca să poată să iasă din situaţia de risc li se oferă un job în străinătate şi dacă nu lor, fiicei, fiului. Nu ajung la locurile de muncă, pe traseu li se iau documentele şi ajung în trafic de persoane”, a mai relatat preşedintele Asociaţiei Femeilor Românce din Italia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel