O scriitoare woke cere înlocuirea termenului „virginitate“ cu „debut sexual“

O scriitoare woke cere înlocuirea termenului „virginitate“ cu „debut sexual“  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
O scriitoare woke cere înlocuirea termenului „virginitate“ cu „debut sexual“ / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

O scriitoare woke, Nicolle Hodges, cere înlocuirea termenului „virginitate“ cu „debut sexual“.

Termenul „virginitate” a intrat în vizorul activiștilor woke, care doresc ca prima experiență sexuală să se numească „debut”. După cum precizează BBC, feministele doresc de mult timp înlocuirea termenului, care de regulă definește sexualitatea femeilor drept un suvenir care poate fi „luat” sau „pierdut”.

„Încă ne folosim de un cuvânt învechit care cuprinde ceea ce ar trebui să fie de cât mai lungă durată”, spune criticul Nicolle Hodges, care crede că este „o idee limitată”.

„Nu este vorba doar despre a înlocui virginitatea cu un termen nou, ci vrem să arătăm că este un concept care nu există, deoarece călătoria sexuală nu se termină niciodată”, adaugă ea.

În spiritul autonomiei sexuale, Hodges avea nevoie de un nou termen pe care să-l folosească în noua sa carte, Oh, the Places You’ll Go Oh Oh!, care tratează diferite momente din viață în care sexualitatea înflorește. Sintagma „debut sexual” este mult mai potrivită, crede ea.

„Este timpul să redefinim virginitatea ca debut sexual, astfel încât fetele să nu-și înceapă călătoria cu un deficit, să nu simtă că au oferit sau au pierdut ceva”, a precizat scriitoare pe Twitter, potrivit NYPost.

Un preot gay din Suedia nu vrea să mai oficieze căsătorii între cupluri heterosexuale

Lars Gårdfeldt, activist LGBTQ și preot gay în Biserica Suediei, a promis că va înceta să desfășoare ceremonii de căsătorie pentru cuplurile heterosexuale, ca urmare a unei reguli din cadrul Bisericii care permite preoților să refuze să căsătorească cupluri de același sex.

În timp ce vorbea la radiodifuzorul de stat Sverige Radio, Gårdfeldt a spus atât timp cât alți preoți din Biserica Suediei pot refuza ceremonii de căsătorie cuplurilor homosexuale, că va continua să refuze căsătoria cuplurilor heterosexuale.

Cuvintele preotului vin pe fondul unei dezbateri reînnoite pe această temă și chiar înainte de alegerile din cadrul Bisericii care au avut loc weekend-ul trecut. Mai multe partide politice din cadrul Bisericii ar dori să interzică preoților individuali să refuze ceremoniile de căsătorie între persoane de același sex.

În timpul interviului, Gårdfeldt a susținut că regulile care permit preoților heterosexuali să refuze ceremoniile de căsătorie homosexualilor ar trebui să se aplice și invers, ceea ce înseamnă că preoții homosexuali ca el ar trebui să poată alege să nu se căsătorească cuplurile heterosexuale.

„Atunci același lucru trebuie să se aplice și mie ca homosexual, să pot să spun nu cuplurilor heterosexuale”, a spus el.

„Vreau să arăt absurdul, condamnabil teologic și etic, de a refuza căsătoria adulților consimțitori. Nu ar trebui să recrutăm noi preoți anti-homosexuali. Nu ar trebui să educăm preoții să transmită ideea că homosexualii sunt oameni inferiori ”, a declarat Gårdfeldt pentru Göteborgs-Posten (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel