EXCLUSIV  Noul an școlar. Târg de prăjituri la o parohie din Cluj, pentru o cauză nobilă / Galerie Foto

O nouă acțiune umanitară a avut loc la Cluj-Napoca, în cadrul Parohiei 'Sfântul Ilie'. Târgul de prăjituri a ajuns la a 5-a ediție, cu scopul de a ajuta, la început de an școlar, mai mulți copii nevoiași.

Credincioșii Parohiei 'Sfântul Ilie' din Cluj-Napoca au fost întâmpinați, astăzi, la ieșirea din biserică, după terminarea Sfintei Liturghii, cu o impresionantă și delicioasă ofertă de prăjituri de casă.

Este vorba despre o nouă acțiune, în cadrul campaniei umanitare 'Târgul de prăjituri'. Inițiativa și întreaga organizare  aparține grupului de tineret al parohiei, format în urmă cu aproape 16 ani și coordonat de părintele paroh Vasile Istrate.

Donații pentru familii nevoiașe. Rechizite pentru copii, la început de an școlar

'Târgurile de prăjituri sunt organizate cu scopul de a strânge donații pentru câteva familii nevoiașe de care ne ocupăm. În a 5-a ediție, toți bănuții obtinuți din vânzarea prăjiturilor vor merge în proporție de 100% către 15 copilași care vor primi hăinuțe și rechizite pentru începerea noului an școlar, dar și alimente pentru întreaga familie.', a declarat Ana Maria Chitta, organizator.

Târg cu prăjituri de casă, realizate de doamnele și domnișoarele din parohie

'Familiile locuiesc cu precădere în mediul rural și nu au posibilități materiale pentru a le oferi copiilor cele necesare școlii, dar în același timp pun mare preț pe educație, știind că aceasta le va asigura un viitor mai bun copiilor lor. S-au strâns puțin peste 3000 de lei. Prăjiturile sunt făcute în casă, cu ingrediente de calitate, de către doamnele și domnișoarele din Parohia 'Sfântul Ilie' din Cluj-Napoca.', a mai spus organizatorul Târgului de prăjituri, pentru DC News.

CITEȘTE ȘI: Relicvar - Premieră. Ce găzduiește 'catacomba' de sub biserică. ”Totul în timp ce Occidentul transformă bisericile în galerii sau spații culturale...” / foto

Patriarhul Daniel, binecuvântare pentru noul an şcolar. Mesaj adresat elevilor, părinţilor şi profesorilor

Amintim faptul că Patriarhul Daniel a binecuvâtat, zilele trecute, "pe toţi elevii, părinţii, învăţătorii şi profesorii români de pretutindeni, la începutul anului şcolar 2021-2022",

"Cu dragoste părintească, binecuvântăm pe toţi elevii, părinţii, învăţătorii şi profesorii români de pretutindeni, la începutul anului şcolar 2021-2022.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a declarat anul 2021 An omagial al pastoraţiei românilor din afara României. Prin slujitorii ei, Biserica Ortodoxă Română îi sprijină şi încurajează pe credincioşii ortodocşi români din afara graniţelor ţării, înţelege bucuriile lor, dar şi greutăţile cu care aceştia se confruntă.

Prin evenimentele culturale şi acţiunile social-filantropice, organizate la nivelul Patriarhiei Române, se creează şi se consolidează legături spirituale între comunităţi româneşti din ţară şi cele din diaspora română. Astfel, în perioada 21 decembrie 2020 - 22 august 2021, în Patriarhia Română s-a desfăşurat Concursul Naţional Catehetic Biserica: familia românilor de pretutindeni, care s-a adresat copiilor din grupele catehetice parohiale din ţară şi din diaspora, înscrise în Programul Naţional Catehetic Hristos împărtăşit copiilor. Grupurile de cateheză participante au realizat şi au implementat miniproiecte având caracter cultural şi filantropic, adresate cu preponderenţă familiei.

CITEȘTE ȘI Pr. Dan Damaschin: Cine 'Ajută un copil să meargă la școală' poate câștiga un automobil

Copiii şi tinerii au fost totdeauna binecuvântaţi de Mântuitorul nostru Iisus Hristos, Învăţătorul desăvârşit, Care i-a preţuit (cf. Matei 14, 21), i-a ajutat (cf. Luca 7, 11-15; 8, 41-56), i-a primit cu dragoste (cf. Matei 19, 13-15; Marcu 10, 13-16; Luca 18, 15-17) şi i-a ascultat cu atenţie (cf. Matei 19, 16-22). Urmând atitudinea lui Iisus, Biserica a înţeles că arta educaţiei copiilor şi a tinerilor nu este o lucrare oarecare, ci ea este cea mai însemnată dintre arte. În acest sens, Sfântul Ioan Gură de Aur spune: "Nu există nici o altă artă mai mare decât aceasta... căci ce este egal cu faptul de a armoniza sufletul şi de a forma gândirea tânărului?" (Despre slava deşartă şi cum trebuie părinţii să-şi crească copiii).

Pandemia actuală a afectat în mod direct educaţia copiilor şi a tinerilor. Studiile recente evidenţiază utilitatea, dar şi limitele educaţiei on-line: stres, oboseală mentală, manifestări depresive, pierderea motivaţiei, dificultăţi în gândire, în concentrare şi în luarea deciziilor. O educaţie temeinică pentru viaţă include experienţe nemijlocite, trăite în cadrul unei comunităţi concrete, începând din familie şi continuând în Şcoală, în viaţa Bisericii şi a societăţii.

CITEȘTE ȘI Cum mi s-a părut ÎPS Teodosie, dincolo de imaginea distorsionată

În contextul tradiţiei româneşti şi europene, este cunoscut rolul determinant al Familiei şi al Bisericii în educarea copiilor şi a tinerilor de-a lungul timpului. Astăzi, când, sub influenţa unor ideologii secularizante, este diminuată contribuţia acestora în domeniul educaţiei, devine şi mai necesară cooperarea dintre Familie, Biserică şi Şcoală, pentru a oferi copiilor şi tinerilor ajutorul necesar dezvoltării lor atât în plan personal, cât şi comunitar.

Cu prilejul începutului anului şcolar 2021-2022, ne rugăm lui Dumnezeu să îi ocrotească pe elevii, părinţii, învăţătorii şi profesorii români din România şi de pretutindeni, să le dăruiască sănătate şi mult ajutor, pace şi bucurie, pentru ca lucrarea lor să fie binecuvântare şi bucurie pentru Biserică, Familie şi Societate!"

Cu multă preţuire şi părinteşti binecuvântări,

DANIEL
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române', a transmis Patriarhul Daniel.

CITEȘTE ȘI: Interviu. Părintele Dan Damaschin, îngerul a peste 7000 de copii, omul anului: Miracol în România despre care nu se vorbește

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel