Noi terapii pentru recuperarea după AVC. Congresul SSNN, organizat la Cluj

Dafin Mureșanu, interviu la "Academia de Sănătate"
Dafin Mureșanu, interviu la "Academia de Sănătate"

Peste 1.000 de medici din 16 țări au participat la cel de-al 17-lea Congres al Societăţii pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii (SSNN), desfășurat în acest week-end. 

Congresul este organizat de SSNN în parteneriat cu Societatea de Neurologie din România (SNR) , Institutul de Cercetare RoNeuro din Cluj-Napoca și Academia de Ştiinţe Medicale din România, precum  şi un consorţiu internaţional de universităţi, sub egida Federaţiei Europene a Societăţilor de Neuroreabilitare (EFNR), a Academiei Europene de Neuroreabilitare (EAN) şi a Federaţiei Mondiale de Neuroreabilitare (WFNR).

“Trebuie să apreciem faptul că, păstrând cursul firesc al performanței academice, neurologia românească, prin valorile sale, continuă să fie prezentă şi apreciată în cadrul unor astfel de dezbateri la care participă anual, personalităţi marcante ale cercetării ştiinţifice medicale mondiale, ceea ce poate fi definit ca un plus de valoare adus constant medicinei românești, dar și ca o contribuție substanțială pe care cercetătorii români o aduc întregului concept al inovării în medicina mondială” a declarat prof. dr. Dafin Mureşanu, preşedinte al SSNN şi al Federaţiei Europene a Societăţilor de Neuroreabilitare (EFNRS).

“Restricțiile impuse de actuala pandemie de COVID-19 au limitat , și anul acesta, posibilitățile de a organiza, în format fizic, un astfel de eveniment extrem de important pentru medicină în general, și pentru neurologie și cercetarea științifică mondială din acest vast domeniu, în mod special, mediul virtual fiind în acest context, singura scenă sigură a dezbaterilor care de altfel ne configurează și un aspect pozitiv din perspectiva numărului mare de participanți, peste 1.000 de neurologi, din 16 țări, anunțăndu-și deja prezența la această reuniune științifică de top”, a adăugat profesorul Dafin Mureşanu.

Metode terapeutice inovative pentru reabilitarea pacienților cu AVC

Medicii reuniți online în Congresul SSNN (rezidenți, specialiști, cadre didactice universitare) au discutat despre noile metodele terapeutice pentru reabilitarea pacienților care au suferit un Accident Vascular Cerebral,  despre implantarea unor noi dispozitive de stimulare neurologică, sau despre modalitățile de prevenire a unui accident vascular cerebral.

Au fost prezentate noile metode, inovative, privind suportul farmacologic în reabilitarea motorie precoce după un accident vascular cerebral ischemic, validate de Ghidul Academiei Europene de Neurologie și al Federației Europene a Societăților de Neuroreabilitare.

Afecțiunile neurologice sunt în creștere, iar cercetarea științifică medicală aprofundată încearcă să dezvolte terapii inovative pentru a diminua numărul acestor îmbolnăviri, pentru a reduce numărul deceselor și totodată pentru îmbunătățirea calității vieții pacienților.

Societatea pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii (SSNN) a fost înființată în 2005 de către un grup internaţional de medici şi cercetători, la inițiativa prof. dr. Dafin F. Mureşanu, de la Universitatea de Medicină și Farmacie "Iuliu Hațieganu" din Cluj-Napoca, a prof. dr. Ovidiu Băjenaru și a prof. dr. Bogdan Popescu de la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti. SSNN este o organizaţie ştiinţifică dedicată cercetării fundamentale şi clinice, crearea unui forum de discuţii pentru a contribui la o mai bună înțelegere a proceselor neurobioligice endogene și dezvoltarea unor strategii terapeutice farmacologice şi non-farmacologice în domeniul neuroprotecției şi neuroregenerării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel