Consilierul general USB Nicuşor Dan a declarat, joi seara, că în urma votului exprimat în şedinţa extraordinară a CGMB nu a fost inclus în niciuna dintre comisiile de specialitate şi a pus acest lucru pe seama unei 'ambiţii copilăreşti' a celor nemulţumiţi de faptul că în urma solicitărilor Uniunii a fost necesară retipărirea buletinelor de vot.
El a precizat, pentru Agerpres, că USB nu şi-a dorit să ocupe funcţiile de preşedinte sau secretar în comisiile de specialitate, dar a ţinut ca numărul de locuri în comisii să fie proporţional cu numărul de voturi din CGMB.
'Noi avem 27% - 15 consilieri din 55 în cadrul CGMB - şi vrem ca şi în comisii să avem 27%. Dacă ar fi fost organigrama cum era iniţial, 16 comisii de câte 7 locuri, asta ar fi însemnat 112 poziţii, iar noi ar fi trebuit să avem 30 de locuri. Am primit promisiunea că vom avea cele 30 de locuri. Am făcut nominalizările şi credeam că totul e în regulă. Azi, când am venit la şedinţă, ni s-a arătat o schemă în care noi aveam cele 30 de nominalizări acceptate în comisii, numai că erau mai multe locuri în comisii. Adică în loc să fie toate comisiile de şapte, erau foarte multe dintre ele de nouă membri. În total, în loc de 112 poziţii în comisii, erau 132. Atunci, conform procentului nostru, în comisii ar fi trebuit să fie 36 şi nu 30 de consilieri USB. Am cerut să ni se mai dea şase poziţii în comisii, cât ni se cuvenea conform procentajului. Probabil s-au enervat că din cauza asta au trebuit să retipărească buletine, să facă o nouă renegociere. Şi, dintr-o ambiţie copilărească, m-au scos din cele două comisii', a declarat Nicuşor Dan.
El a adăugat însă că, potrivit ordonanţei 35/2002, care este un regulament-cadru de funcţionare al tuturor consiliilor locale, fiecare consilier trebuie facă parte din cel puţin o comisie.
'E aberant ca eu să nu fiu în nicio comisie şi să fie alţi colegi de-ai noştri în câte trei comisii. Deci, vom încerca să discutăm cu ei la şedinţele viitoare, astfel încât să aducem mici schimbări în comisii, astfel încât să fie echilibrate', a spus Nicuşor Dan.
PNL îl vrea în comisii
Totodată, consilierul general PNL Sorin Mărgărit a declarat, pentru Agerpres, că liberalii vor propune în şedinţa următoare o remediere a acestei situaţii.
'Noi, grupul PNL, o să propunem la următoarea şedinţă suplimentarea numărului de locuri de la comisii - pentru că sunt unele comisii care au şapte locuri, altele au nouă locuri -, astfel încât să îi includem pe toţi consilierii, pentru că aşa e legal şi normal, ca fiecare consilier să fie membru într-o comisie de specialitate. Cel puţin una, pentru că altfel nu îşi ia indemnizaţia de consilier', a subliniat el. Sorin Mărgărit a explicat că indemnizaţia de consilier se acordă pentru prezenţa la şedinţele ordinare (aproximativ 600 de lei) şi pentru prezenţa la comisiile de specialitate (300 de lei, indiferent de numărul şedinţelor comisiei).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu