Ministrul Agriculturii anunță o schemă de identificare a produselor locale

Foto Pexels
Foto Pexels

Ministrul Agriculturii anunță o schemă de identificare a produselor locale, precum și noi controale.

Ministerul Agriculturii lucrează la o schemă de calitate a produselor agroalimentare care va permite identificarea acestora cu un semn distinctiv a faptului că sunt produse în România, a declarat, miercuri, ministrul Adrian Chesnoiu, la Digi 24.

Ministrul a spus că Ministerul poate interveni pentru a tempera creșterea prețurilor produselor agroalimentare prin două mecanisme.

Prima măsură este stimularea producției de tomate românești, prin Programul Tomata. „Ne uităm în balanța comercială și vedem că importăm destul de multe tomate în continuare, din țări care nu au alte condiții decât are România și atunci trebuie să stimulăm producătorul”, a explicat ministrul, care a adăugat că ulterior vor fi susținute și alte legume.

A doua modalitate de intervenție este întețirea controalelor încrucișate, efectuate împreună cu Inspectoratul General al Poliției și cu Direcția Vămilor. „Foarte mulți producători reclamă prețul mic cu care produsele din import ajung în piața din România, facându-i pe producătorii români necompetitivi. Suspiciunea este că importul nu este fiscalizat, că factura dispare din înregistrările contabile”, a mai spus ministrul.

VEZI ȘI: Rafila: Certificatul COVID, introdus după trei săptămâni de creștere a cazurilor! Nu știe nimeni când se termină pandemia

Amintim că, tot miercuri, Alexandru Rafila, ministrul Sănătății în Guvernul Ciucă, a vorbit despre introducerea certificatului COVID. De asemenea, a spus că măsurile de relaxare luate de Guvern vin pe un trend descendent al pandemiei.

„Lucrăm la un proiect de lege, să găsim o soluție pentru situații de criză. Când numărul de cazuri crește, trebuie să luăm o măsură temporară, dar cu impact pentru sănătatea publică. Principiul de introducere al acestui certificat este următorul: e un certificat temporar care este introdus după o perioadă de trei săptămâni de creștere consecutivă cu un indice de 1,5. În vară, am avut o astfel de creștere, care a continuat timp de 16 săptămâni. Probabil că un astfel de document trebuia introdus în august. Din păcate, atunci a fost puțin diferit. Noi am introdus acum un anumit tip de relaxări, dar într-o perioadă de scădere, nu de creștere. Când vom avea o situație de creștere - trei săptămâni consecutive -, atunci vom apela la acest instrument”, a spus Alexandru Rafila, miercuri seară, la Antena 3, în cadrul emisiunii lui Răzvan Dumitrescu. Continuarea, AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel