Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice a început, luni, pe 25 iulie, lucrarile de inlocuire a tronsonului de retea de termoficare in zona Spitalului Filantropia din Sectorul 1, lucrari vitale pentru a putea asigura furnizarea energiei termice catre mai multe zone din Capitala in sezonul viitor de incalzire.
„Asa cum am promis ne pregatim pentru sezonul rece, luand in aceasta perioada masurile necesare pentru ca bucurestenii sa beneficieze de apa calda si caldura la parametri optimi in aceasta iarna. Am alocat RADET 14 milioane de lei pentru a incepe reparatiile in sistem de urgenta in zone ca Filantropia, Banu Manta si Mihai Bravu. Lucrarile la reteaua de termoficare care vor incepe luni in zona Spitalului Filantropia au o importanta vitala pentru ca acest tronson de retea alimenteaza cu agent termic zone importante ale Bucurestiului, precum Iancu de Hunedoara, Aviatiei, Dorobanti, Stefan cel Mare, Floreasca si zona Aeroportului Baneasa", precizează Gabriela Firea, Primarul general al capitalei.
Tronsonul de retea termica care urmeaza sa fie inlocuit are o lungime de aproximativ 330 metri liniari si este cuprins intre camin C15/20 aflat la intersectia bulevardului Ion Mihalache cu strada Barbu Delavrancea si camin termoficare C16 aflat in dreptul Muzeului Antipa.
Lucrarile au un termen de executie cuprins intre 75 si 90 de zile, insa acesta poate fi modificat urmare a situatiei din teren.
Pentru realizarea lucrarii in conditii optime de timp si calitate, echipele RADET vor lucra in doua ture, 6 zile pe saptamana, lucrarea fiind realizata prin forte proprii.
[citeste si]
Portiunea de retea, care urmeaza sa fie inlocuita, este amplasata aproape in totalitate (98%) sub calea de rulare a tramvaielor, pe ambele sensuri, ceea ce face imposibila inlocuirea atat partiala cat si totala a retelei termice fara devierea traficului rutier.
RADET are in exploatare in zona spitalului Filantropia reteaua termica din anul 1980. Uzura fizica a tronsonului este cauzata atat de vechimea in exploatare foarte mare (peste 35 de ani) precum si de infiltratiile de apa rece, canalizare si apa pluviala, care au avut drept rezultat distrugerea izolatiei termice si implicit corodarea conductelor.
Daca acest tronson de retea nu este inlocuit, in sezonul rece 2016-2017, nu poate fi asigurata functionarea a 17 puncte termice din zona si nu va putea fi furnizata energie termica in conditii normale catre consumatorii racordati la sistemul centralizat, respectiv peste 250 blocuri din sectorul 1 al Capitalei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News