Locuri de muncă. De câți roboți este nevoie în România

Studiile arată că șomajul scade în țările unde automatizarea și robotizarea este avansată.

Automatizarea şi robotizarea activităţilor din industrie şi alte sectoare de activitate stimulează apariţia locurilor de muncă şi creşterea salariilor, arată un studiu al Centrului European pentru Cercetare Economică (ZEW), remis joi Agerpres. 
"România are încă o densitate scăzută, de 15 de roboţi la 10.000 de angajaţi, şi are nevoie în următorii ani de peste 10.000 de roboţi pentru a rămâne competitivă în regiune", se specifică în studiul ZEW. 
Exemplu e Germania, unde se înregistrează cea mai scăzută rată a şomajului din istorie şi cel mai mare număr de roboţi - 309 la 10.000 de lucrători. 

[citeste si]

Estul copiază Vestul

Evoluţiile din Europa de Est copiază modelul ţărilor dezvoltate. Ţările din regiune au rate ale şomajului foarte mici, iar producţia industrială creşte de la an la an. Potrivit estimărilor Universal Robots, la numărul de roboţi instalaţi raportat la 10.000 de angajaţi, Slovacia şi Slovenia stau mai bine decât media globală, de 74 de roboţi la 10.000 de angajaţi, cu peste 130 de unităţi. Cehia are o densitate de 100 de roboţi la 10.000 de lucrători, în timp ce Ungaria are 60, iar Polonia 30 de unităţi la 10.000 de lucrători.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel