Liderul cecen Kadîrov amenință Polonia cu invazia / VIDEO

Foto: Captură video Youtube Tribune Jateng
Foto: Captură video Youtube Tribune Jateng

Liderul cecen din Rusia, Ramzan Kadîrov, a susținut că problema invaziei Ucrainei de către Rusia este acum „închisă” și a amenințat că va ataca Polonia.

Într-un videoclip postat pe site-ul de socializare Twitter, Kadîrov spune că Ucraina este o problemă închisă, iar Polonia va fi următoarea țintă.

„Ucraina este acum o problemă închisă. După Ucraina, dacă există o comandă în șase secunde, vom demonstra de ce suntem capabili”, se aude spunând Kadîrov.

De asemenea, el a cerut Poloniei să-i ceară scuze ambasadorului Rusiei, Serghei Andreev, pentru incidentul din cimitirul militar sovietic din Varșovia, care a fost profanat cu vopsea roșie. A doua sa cerere a fost ca Polonia să-și retragă „armele și mercenarii”, deoarece Polonia este printre țările care ajută cel mai activ Ucraina.

Purtătorul de cuvânt al guvernului polonez, Piotr Müller, a minimizat amenințările lui Kadîrov când a fost rugat să le comenteze la postul Polsat News.

„Trebuie să-l dezamăgesc pe domnul Kadîrov. Problema Ucrainei nu este închisă, ci dimpotrivă. Din câte văd, ucrainenii se descurcă foarte bine cu invadatorul rus și cu colegii domnului Kadîrov”, a răspuns Müller.

El a adăugat că astfel de amenințări nu sunt ceva nou, deoarece au venit anterior de la Dmitri Medvedev, unul dintre cei mai înalți oficiali de stat ai Rusiei.

„Vom apăra Europa Centrală și de Est și vom apăra Ucraina de astfel de indivizi”, a asigurat Müller.

Kadyrov a devenit liderul Ceceniei loial Moscovei după două războaie sângeroase cu Rusia, în anii 1990. Este un aliat al lui Putin și îi susține agresiunea împotriva Ucrainei, conform RMX.

Patron, câinele erou din Ucraina, a fost premiat la Festivalul de la Cannes pentru munca sa de genist

Patron, celebrul câine ucrainean care ajută soldații ucraineni la depistarea minelor puse de ruși, a fost premiat la prestigiosul Festival de Film de la Cannes pentru munca sa de genist, scrie Daily Mail. Patrupedul, care are peste 270.000 de urmăritori pe Instagram, a câștigat premiul „Palm Dog-manitarian”, care recunoaște conexiunea dintre umanitate și câini.

Mulțumind organizatorilor, managerul lui Patron, Mykhailo Iliev, a spus: „Ne-ar plăcea ca Patron să viziteze Cannes, dar are mult de lucru aici.”

Premiul a fost primit în numele lui Patron de către Kateryna Tretyakova, membru al Pavilionului Național Ucrainean, care a spus: „Acesta este dedicat tuturor apărătorilor Ucrainei și apărătorilor unei lumi pașnice”.

Cățelul a adulmecat sute de mine de la începutul invaziei în Ucraina și, pe lângă premiul de la Cannes, Patron a fost decorat și de președintele ucrainean Volodimir Zelenski, care l-a numit erou național și simbol al patriotismului ucrainean (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel