Termenul de adoptare tacită a proiectului de lege privind graţierea unor pedepse şi a unor măsuri educative privative de libertate se împlineşte marţi, actul normativ nefiind înscris pe ordinea de zi a plenului Senatului în lipsa unui raport suplimentar al Comisie juridice.
Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat luni că proiectul legii graţierii nu poate intra pe ordinea de zi a plenului Senatului, întrucât la Biroul permanent nu s-a primit raportul suplimentar al Comisiei juridice în acest caz.
Înregistrat la Senat la 31 ianuarie 2017, proiectul de lege al Guvernului privind graţierea unor pedepse fost dezbătut şi amendat semnificativ în Comisia juridică, aceasta acordându-i raport de admitere pe 8 mai.
Plenul Senatului a decis ulterior, dar tot pe 8 mai, cu 61 de voturi "pentru", 41 "împotrivă" şi şapte abţineri, retrimiterea la Comisia juridică a proiectului de lege privind graţierea unor pedepse, pentru o săptămână, decizia fiind una politică, luată de coaliţia PSD-ALDE, care a susţinut că legea trebuie adoptată în forma Guvernului şi nu în varianta Comisiei juridice.
Pentru a fi adoptat tacit, în plenul Senatului se dă citire unei note de adoptare tacită, după care proiectul poate fi trimis pentru dezbatere Camerei Deputaţilor, cu rol decizional în acest caz.
Termenul expiră miercuri la ora 0,00, nota de adoptare tacită poate fi înscrisă pe ordinea de zi a viitoarei şedinţe de plen a Senatului, relatează Agerpres.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu