Judecătorul CCR, Petre Lăzăroiu, fost Ceaușescu, implicat într-un proces de paternitate

Lumea justiției susține că judecătorul Petre Lăzăroiu, fost Ceaușescu, a fost implicat într-un scandal pentru stabilirea partenității de o chelneriță pe care acesta a cunoscut-o într-o tabără studențească, fapt ce pune sub semnul întrebării moralitatea acestuia. Petre Ceaușescu a câștigat în 1977 la Judecătoria Drăgășani datorită numelui său, dar la recurs, Tribunalul Vălcea l-a certificat ca tată. În cartea  „Golani de lux”, avocatul Titus Spânu relatează pe larg acest amănunt vin viața judecătorului CCR.

[caption id="attachment_232022" align="alignnone" width="640"] Foto: Mediafax[/caption]

Judecatorul Curtii Constitutionale, Petre Lazaroiu fost Petre Ceausescu, care si-a schimbat numele dupa decembrie 1989, a avut o problema grava in perioada studentiei, care pune sub semnul intrebarii moralitatea sa, scrie Lumea Justiției. Petre Ceausescu a fost dat in judecata in 1977 (pe cand se afla in ultimul an la Facultatea de Drept) de catre o chelnerita pe care a cunoscut-o intr-o tabara studenteasca la Paraul Rece, organizata in vara anului 1976, pentru recunoasterea paternitatii si stabilirea pensiei alimentare. Desi a negat ca este tatal copilului, in final, Tribunalul Valcea a stabilit ca Petre Ceausescu este parintele natural al lui Mandache Ciprian Flavius, nascut la 27 aprilie 1977. Decizia este definitiva. Lumeajustitiei.ro va prezinta in premiera nu doar decizia Tribunalului Valcea pe care o puteti citi in intregime atasata la finalul articolului, dar si fragmente din cartea intitulata „Golani de lux” (vezi foto 2) a avocatului Titus Spanu, cel care in 1997 a aparat-o pe chelnerita in procesul intentat lui Petre Ceausescu, actualul judecator al Curtii Constitutionale Petre Lazaroiu.

 Un consilier al Ministerului Justitiei al RSR a asistat in 1978, la recursul de la Tribunalul Valcea pentru ca judecatorii sa nu-l mai favorizeze pe Petre Ceausescu

 Dosarul nr. 2515/1997 al Judecatoriei Dragasani, cu obiect stabilire paternitate. Aurelia Mandache din Brasov l-a chemat in judecata pe paratul Petre Ceausescu, nascut in comuna Glavile, judetul Valcea, pentru a se stabili ca acesta este tatal minorului Mandache Ciprian Flavius, nascut la 27 aprilie 1977.

 In motivarea actiunii, reclamanta a aratat ca la inceputul lunii august 1976, fiind eleva practicanta la o cantina din Statiunea Paraul Rece, l-a cunoscut pe paratul Petre Ceausescu, aflat intr-o tabara studenteasca si la foarte scurt timp a intretinut cu acesta „relatii intime”. Reclamanta Aurelia Mandache a ramas gravida, fapt pentru care l-a instiintat pe parat insa „acesta a manifestat dezinteres. Aceeasi atitudine a manifestat fata de copil si dupa nasterea acestuia”.

In cartea sa intitulata „Golani de lux”, avocatul Titus Spanu relateaza in felul urmator episodul legat de Petre Ceausescu de la judecata din fond de la Judecatoria Dragasani: „Cu aroganta tipica dinastiei ceausiste, Petre Ceausescu a alungat-o pe mama revendicatoare, nerecunoscand relatia. Intorcandu-se la Brasov, biata fata s-a dus la protectorul ei, Mazgareanu care timp de doua luni a cautat un avocat pentru a-l actiona in judecata pe Petre Ceausescu in scopul constatarii paternitatii si a obligarii acestuia la o pensie de intretinere. Nimeni nu a acceptat. In final, a apelat la mine. Am introdus actiunea la Judecatoria Dragasani, instanta competenta, data de domiciliul paratului. La termenul fixat, presedintele completului, tovarasul Ilie care era si presedintele Judecatoriei, s-a dovedit a fi total de partea partidului, a lui Ceausescu si fireste si a lui Petre Ceausescu. Paratul a venit flancat de trei persoane, din care unul singur era avocat, ceilalti doi fiind asistenti la Drept. Cum asistentii nu aveau calitatea de avocat, mai mult, unul din ei fiind si violent (n.red. - este vorba de Antonie Iorgovan) am cerut cu vehementa scoaterea lor din sala.

 Dupa o lunga deliberare cu judecatoarea din complet, cererea mi-a fost satisfacuta. Succes de moment, tovarasul Ilie, in final, s-a dovedit a fi o sluga credincioasa a partidului si in pofida probelor evidente mi-a respins actiunea.

 Am facut recurs, care s-a judecat la Tribunalul Valcea unde a participat, in urma reclamatiilor si a scandalului facut de mine, un consilier din Ministerul Justitiei si de data aceasta, l-am inrudit pe copilasul chelneritei cu familia Ceausescu”.

 Ce legatura există între Traian Băsescu și judecatorul CCR, Petre Lăzaroiu

 Judecatorul CCR, Petre Lazaroiu, fost Ceausescu l-a judecat si l-a scapat la 28 martie 2003 pe Traian Basescu de plata unui prejudiciu de 37,95 miliarde lei vechi (1,1 milioane de euro) imputat de Procurorul Financiar al Curtii de Conturi pe cand Traian Basescu era primar general al Capitalei. Dupa care, in 2008, dupa ce Lazaroiu si-a facut un „stagiu” de avocat cu contracte grele pe la CNADNR din subordinea Ministerului Transporturilor din guvernarea PDL-Basescu, acesta din urma l-a numit prin decret prezidential ca judecator al Curtii Constitutionale. Doua mandate consecutiv. Mai intai unul pentru doar doi ani, prin decretul 870 din 16 septembrie 2008, pe restul de mandat ramas dupa decesul fostului judecator Petre Ninosu, dupa care a fost omenit cu un al doilea mandat, de data asta intreg, de 9 ani, prin decretul prezidential nr. 553 din 2 iunie 2010, scrie Lumea Justiției.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel