ÎCCJ a decis soarta senatoarei Doina Tudor

Senatoarea Doina Tudor va fi cercetată de DNA în stare de arest la domiciliu, magistraţii instanţei supreme înlocuind, miercuri, prin decizie definitivă, măsura controlului judiciar dispusă anterior faţă de aceasta. 

Potrivit deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, instanţa a admis contestaţia procurorilor anticorupţie şi, rejudecând, a dispus arestarea la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile a Doinei Tudor.

Judecătorii de la instanţa supremă au respins, la sfârşitul lunii februarie, cererea DNA de arestare preventivă a senatoarei Doina Tudor, acuzată de complicitate la luare de mită, plasând-o pe aceasta sub control judiciar.

Doina Tudor a fost anterior reţinută în dosarul în care fostul său soţ, Daniel George Tudor, la data faptei preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, ulterior vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară, este anchetat pentru luare de mită.

În acelaşi dosar este anchetat şi Ovidiu Marian, la data faptei secretar general al Senatului, cu privire la săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. DNA susţine că, în perioada martie - mai 2013, Doina Tudor l-a ajutat în mod direct pe Daniel Tudor să primească suma de 200.000 de euro (din suma totală de 300.000 de euro primită de acesta), pentru ca el, în calitate de preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, să favorizeze o firmă de asigurări care făcuse obiectul unor activităţi de control.

'În urma sumelor remise cu titlu de mită, la data de 26 aprilie 2013, inculpatul Daniel George Tudor a emis o decizie prin care s-au ignorat în totalitate constatările controlului respectiv (care atenţiona asupra gradului de risc ridicat al societăţii) şi a impus remedierea unor deficienţe minore şi nesemnificative în raport cu situaţia financiară precară a societăţii', au reţinut procurorii.

Potrivit DNA, în perioada martie - mai 2013, în contextul efectuării unui control la o societate de asigurări, Daniel Tudor, în calitate de preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, ulterior vicepreşedinte al ASF, a primit de la administratorul firmei respective, denunţător în cauză, prin intermediul lui Ovidiu Marian, suma de 300.000 euro pentru ca rezultatul verificărilor să fie unul favorabil omului de afaceri. 'De precizat este faptul că iniţial inculpatul Tudor a pretins de la omul de afaceri, prin acelaşi intermediar, suma de 3 milioane de euro', au mai constatat anchetatorii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel