EXCLUSIV  Fonduri europene, reguli schimbate. Doru Frunzulică: Nu vreau să cred că e vorba de pedepsirea ţărilor din Est

Euro
Euro

Europarlamentarul PSD Doru Frunzulică a acordat un interviu DC News în cadrul căruia a atras atenţia asupra efectelor pe care le-ar putea avea noile reguli privind fondurile de coeziune asupra ţărilor din Europa Centrală şi de Est, inclusiv asupra României. 

Doru Frunzulică a explicat, în cadrul interviului acordat DC News, faptul că noile reguli de distribuire a fondurilor de coeziune fac în aşa fel încât scopul iniţial al programului să fie deturnat: vor fi ţări dezvoltate precum Franţa şi Italia care vor primi bani mai mulţi pentru coeziune, în loc ca fondurile să meargă către ţările rămase în urmă şi care ar trebui sprijinite mai mult pentru a recupera decalajele.

"Pentru cadrul european 2021-2027 sunt alocate pentru coeziune – care este o prioritate a preşedinţiei României la Consiliul UE – 373 de miliarde de euro, dar aşa cum este propunerea Comisiei la acest moment, România şi Bulgaria primesc puţin mai mult, ţările de la Vişegrad primesc mai puţin cu vreo 25%, dar sunt ţări ca Grecia, Italia, Franţa, Spania care primesc mult mai mult, pentru că inclusiv regulile s-au schimbat. (...) Inclusiv Franţa şi Italia pot primi fonduri de coeziune mult mai mari.  

Nu vreau să cred că e, cumva, o pedepsire a ţărilor din Europa Centrală şi de Est. Dar noi trebuie să suţinem în continuare că viitorul Uniunii Europene trebuie să se bazeze pe coeziune şi pe creşterea niveului de trai al cetăţenilor din Europa Centrală şi de Est care au trecut printr-o perioadă dificilă în istoria lor", a declarat Doru Frunzulică.

Urmăreşte, aici, declaraţiile făcute de către Doru Frunzulică:

Vezi şi: NINSOARE în București. Vremea s-a schimbat radical

Astrologul DCNews răspunde LIVE cititorilor. Îl poți suna în direct

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel