DNA, reținere surprinzătoare la Sibiu

 Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus începerea urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 12 aprilie 2016, a inculpatului

VINGERZAN MARIUS MIHAI, director al Casei de Cultură a Sindicatelor din Sibiu, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
În perioada 2015-2016, inculpatul Vingerzan Marius Mihai, în calitate de director al Casei de Cultură a Sindicatelor Sibiu, a pretins de la un om de afaceri (martor denunțător) suma totală de 20.000 euro din care a primit, în tranșe, sumele de 5.500 euro și 2.000 lei, în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor de serviciu privind:
- încheierea, în cursul anului 2015, a unui contract de închiriere între Casa de Cultură a Sindicatelor Sibiu și firma omului de afaceri pentru o chirie lunară modică (500 euro/lună) raportat la dimensiunile spațiului precum și poziționarea acestuia,
- efectuarea demersurilor necesare pentru încheierea unui act adițional prin care a fost prelungită durata inițială a contractului de la 10 ani la 20 de ani, în sensul obținerii avizului Asociației Naționale a Caselor de Cultură a Sindicatelor din România (din care face parte și Casa de Cultură a Sindicatelor Sibiu).
În același context, la data de 12 aprilie 2016, inculpatul Vingerzan Marius Mihai a primit de la omul de afaceri o altă tranșă în sumă de 5.000 euro, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.
Inculpatului Vingerzan Marius Mihai i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

[citeste si]

La data de 13 aprilie 2016, inculpatul Vingerzan Marius Mihai este prezentat Tribunalului Alba cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel