DNA, reținere surprinzătoare la Sibiu

 Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus începerea urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 12 aprilie 2016, a inculpatului

VINGERZAN MARIUS MIHAI, director al Casei de Cultură a Sindicatelor din Sibiu, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
În perioada 2015-2016, inculpatul Vingerzan Marius Mihai, în calitate de director al Casei de Cultură a Sindicatelor Sibiu, a pretins de la un om de afaceri (martor denunțător) suma totală de 20.000 euro din care a primit, în tranșe, sumele de 5.500 euro și 2.000 lei, în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor de serviciu privind:
- încheierea, în cursul anului 2015, a unui contract de închiriere între Casa de Cultură a Sindicatelor Sibiu și firma omului de afaceri pentru o chirie lunară modică (500 euro/lună) raportat la dimensiunile spațiului precum și poziționarea acestuia,
- efectuarea demersurilor necesare pentru încheierea unui act adițional prin care a fost prelungită durata inițială a contractului de la 10 ani la 20 de ani, în sensul obținerii avizului Asociației Naționale a Caselor de Cultură a Sindicatelor din România (din care face parte și Casa de Cultură a Sindicatelor Sibiu).
În același context, la data de 12 aprilie 2016, inculpatul Vingerzan Marius Mihai a primit de la omul de afaceri o altă tranșă în sumă de 5.000 euro, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.
Inculpatului Vingerzan Marius Mihai i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

[citeste si]

La data de 13 aprilie 2016, inculpatul Vingerzan Marius Mihai este prezentat Tribunalului Alba cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel