De astăzi s-a dat startul la amenzi pentru cei care nu şi-au făcut asigurarea obligatorie a locuinţei

asigurearea obligatorie a locuintelor
asigurearea obligatorie a locuintelor

Legea asigurării obligatorii a locuinţelor îi vizeză pe toţi proprietarii de locuinţe din România, adică 8,3 milioane de persoane, iar de la data de 5 august primăriile vor trebui să îşi intre în rol şi să aplice amezile către cei care nu şi-au făcut asigurarea obligatorie. Graba autorităţilor de a anunţa tot felul de termene-limită până la care trebuie plătită asigurarea obligatorie a locuinţelor şi amenintările cu amenzile date de primarii tot nu i-au determinat pe români să se înghesuie să-şi facă asigurarea. Gradul total de asigurări până în acest moment abia a ajuns la 40,3%.

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a anunţat că la sfârşitul lunii iunie cele mai multe asigurări de locuinţe s-au încheiat în Bucuresti, Constanţa şi Timiş. La acea dată, 64% din locuinţele din municipiul Bucuresti erau asigurate, fie prin asigurări facultative, fie prin poliţe obligatorii de asigurare. Pe următoarele două locuri se situează judeţul Constanţa, cu 53,1% dintre locuinţe asigurate, şi judeţul Timiş, cu un grad de cuprindere în asigurare de 51,4%.

Cele mai puţine asigurări obligatorii s-au incheiat în judeţele Vaslui (21%), Gorj şi Maramureş (fiecare cu 29,3%), precum şi Botosani (29,5%). La nivel naţional, numărul locuinţelor asigurate era de 3.377.026, din care 2.793.628 prin asigurări facultative şi 583.398 prin asigurări obligatorii, ceea ce înseamnă un grad total de cuprindere în asigurare a fondului locativ al Romaniei de 40,3%.

Asigurarea obligatorie a locuințelor reținută din cuantumul sumelor cuvenite ca ajutor social

Celor peste 270.000 de beneficiari ai Legii privind venitul minim garantat li se vor deduce din suma cuvenită ca ajutor social contravaloare primelor de asigurare a locuințelor, conform anexei legii privind asigurarea obligatorie a locuințelor.

Cât costă asigurarea obligatorie a locuinţei?

Încheierea unei poliţe de asigurare a locuinţei are preţuri variabile în funcţie de suma pe care ar trebui să o primiţi ca şi despăgubire. Astfel cea mai ieftină poliţă este de 10 euro şi v-ar adduce în caz de calamitate 10.000 de euro despăgubire. Această sumă urcă progresiv din 10 în 10 euro până la o poliţă de 100 de euro care v-ar aduce în caz de calamitate 100.000 de mii de euro despăgubire.

Pentru a vă face această poliţă aveti nevoie doar de buletin şi puteţi merge la oricare dintre firmele de asigurări care fac parte din reţeaua PAID.

Iată aici lista asiguratorilor autorizaţi: ABC asigurări, Ardaf, Astra asigurari, Carpatica asigurari, Certasig , City insurance, Platinum asigurări, Credit Europ asigurări, Euroins, Generali asigurări, Grawe , Groupama, Uniqua.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel