Profesorul Dan Voiculescu consideră că al doilea volum al lucrării sale "Lupta politică", lansat vineri la Târgul Internaţional Gaudeamus - Carte de Învăţătură, reprezintă este o lucrare care "nu te relaxează, ci pune întrebări".
"Cartea, de fapt, nu e o carte. Eu printr-o carte înţeleg mai mult beletristică, înţeleg lucruri care te relaxează. Cartea asta nu te relaxează, cartea asta pune întrebări. Şi dă şi răspunsuri. Eu cred că România are nevoie de o trezire la realitate cu cât mai repede cu atât mai bine, dar ea nu se poate face dacă românii nu vor reuşi să recâştige sentimentele de onoare, de demnitate şi de curaj", a spus Voiculescu, la standul Editurii RAO din cadrul Gaudeamus.
El a afirmat că în România "scara valorilor nu mai funcţionează".
"Din păcate, în România s-au răsturnat scările de valori. Scara valorilor nu mai funcţionează. Noi suntem ţara care am avut ministru al Agriculturii un preot. Noi suntem ţara în care ministru de Justiţie, cel mai important lucru într-o societate democratică, este traducător. Poate oare un traducător, are experienţă un traducător să facă dreptate? Că ăsta e rolul Justiţiei. Să conducă un sistem care face dreptate într-o ţară? Dragii mei, şi din carte şi fără carte mesajul e următorul: trebuie să ne trezim. România trebuie să reaşeze scara valorilor. Spune un proverb bătrân: Omul potrivit la locul potrivit. Nu mai putem cu preoţi în Agricultură şi cu traducători la Justiţie. Şi multe alte exemple", a mai spus Voiculescu.
Aprecierile lui Adrian Năstase
În opinia lui Adrian Năstase, unul dintre prefaţatorii lucrării lansate, alături de profesorul Adrian Paul Iliescu, Dan Puric, Mircea Diaconu, Sorin Roşca Stănescu, Bogdan Chirieac, Mugur Ciuvică şi Victor Ciutacu, "Lupta politică" este "un jurnal personal, care se întinde pe perioada 2012 - 2016".
"Cartea are o valoare absolut deosebită, pentru că surprinde şi elemente ale evoluţiilor politice şi aspecte interesante din viaţa parlamentară şi teme importante pentru viaţa noastră în general, unele iniţiative legislative care au fost adoptate, unele dintre lucrurile care s-au întâmplat datorită unei perseverenţe absolut extraordinare, aş spune o anumită încăpăţânare pentru îndeplinirea unora dintre temele aproape obsesive legate de clasa de mijloc, aspecte legate de profitul reinvestit, dar, ceea ce este mult mai interesant, felul în care într-un fel găsim aici adunate o mulţime dintre iniţiativele care au însemnat o preocupare pentru copii, pentru tineri, pentru educaţie, proiecte umanitare absolut deosebite", a spus Năstase, conform Agerpres.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu