Cum să te bucuri de Ziua îndrăgostiților, chiar dacă ești singur/ă

Autorul cărții "Cum să fii singur" dezvăluie cum să te bucuri de sărbătoare, chiar dacă nu ai cu cine să sărbătorești Ziua Îndrăgostiților.

În această perioadă, social media abundă de dulcegării și ipostaze în doi, făcându-i pe cei care sunt fără parteneri să se simtă mizerabili. Ei bine, nu sunt singuri.

În primul rând, populația și-a pierdut interesul pentru Ziua îndrăgostiților. Cu un deceniu în urmă, aproximativ două treimi dintre adulți plănuiau să sărbătorească Ziua Îndrăgostiților, dar acest număr a scăzut la aproape jumătate astăzi, potrivit Federației Naționale pentru Retail.

Recent, un sondaj despre Valentine's day a scos în evidență motivele pentru care oamenii nu mai acordă importanță acstei sărbători: prea multă comercializare, nu au pe nimeni sau nu-i interesează.

Lane Moore, comedian, muzician, creator al filmului "Tinder Live" și autorul "Cum să fii singur: dacă vrei și chiar dacă nu o faci" confirmă.

"Îmi plac culoarea roz și inimile și sclipiciul, dar presiunea de a fi cu cineva și de a arăta cât de mult suntem iubiți de ei - nu cred că este super sănătos", a declarat Moore.

Ea petrece Ziua îndrăgostiților muncind la un spectacol de comedie, "așa că fac ceva care mă face pe mine și pe ceilalți fericiți și nu are nimic de-a face cu ceea ce face o altă persoană pentru mine".

Americanii sunt mai singuri ca niciodată

 

A fi singură face parte din viața lui Moore: are o familie, dar nu a existat prea multă iubire și apropiere, scrie ea în cartea ei - un proiect "dureros de scris și dureros de vorbit".

Aproape jumătate dintre americani - 46% - spun că uneori sau întotdeauna se simt singuri, potrivit unui sondaj american. Unul din cinci spun că rareori se simt apropiați de cineva și un sfert nu simt niciodată că există oameni care să îi înțeleagă cu adevărat.

Când încearcă să găsească un partener romantic, mulți descoperă întâlnirile online frustrante și sumbre, la fel ca Moore.

"Am o grămadă de prieteni care și-au întâlnit soții și soțiile online. Dar pentru mulți dintre noi, chiar și pentru ei, înainte de a-și găsi persoana potrivită, aplicațiile de întâlniri erau de-a dreptul frustrante, pentru că într-adevăr au un impact asupra ta", a spus Moore.

Unele studii sugerează că persoanele de 20 și 30 de ani suferă o "recesiune sexuală" și sunt pe cale să aibă mai puțini parteneri sexuali decât generațiile anterioare.

Cum să faci față Zilei îndrăgostiților


Evită să te blamezi pentru eșecul amoros și concentrează-te pe ceea ce ți se pare interesant.

Studiile au constatat că persoanele singure sunt mai optimiste și se bucură de o mai mare autonomie decât alte persoane.

Sfatul lui Moore adresat tuturor celor care se simt singuri pe 14 februarie este să petreacă Ziua îndrăgostiților cu emisiunea favorită, o carte pe care o iubesc, cel mai bun prieten, animalul de companie, "oricine te face să te simți iubit/ă și special/ă".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel