Cine este pilotul care a murit în accidentul aviatic de la Strejnicu. "Cerul m-a răpit la el, cu îngerii cântând" - FOTO / VIDEO în articol

Cine este pilotul care a murit în accidentul aviatic de la Strejnicu. "Cerul m-a răpit la el, cu îngerii cântând" / Foto: ISU Prahova
Cine este pilotul care a murit în accidentul aviatic de la Strejnicu. "Cerul m-a răpit la el, cu îngerii cântând" / Foto: ISU Prahova

Află în articol cine este pilotul care a murit în accidentul aviatic de la Strejnicu.

UPDATE:

Pilotul care a murit în accidentul aviatic de sâmbătă din județul Prahova, Dan Ștefănescu, era „aripa dreaptă a Iacărilor Acrobați” și avea peste 16.000 ore de zbor la activ în calitate de pilot comandant şi instructor de zbor pe aeronava Boeing 737, transmite Mediafax.

„Am primit cu tristețe vestea trecerii în neființă a pilotului Dan Ștefănescu, aripa dreaptă a Iacărilor Acrobați, în urma unui accident aviatic în după amiaza de 26 martie. Transmitem condoleanțe familiei și celor ce l-au iubit, îi apreciem activitatea ca apropiat al militarilor și în special al aviației militare”, a transmis Ministerul Apărării Naționale.

Potrivit reprezentanților ministerului, Dan Ștefănescu era nelipsit la show-urile aeriene, uneori chiar în formație cu piloții militari de IAK-52, la evoluțiile aeriene de la Arcul de Triumf cu ocazia Zilei Naționale sau la Monumentul Eroilor Aerului de Ziua Aviației și a Forțelor Aeriene, la survolurile dedicate comemorării așilor aviației române.

„Un moment remarcabil, prin care și-a arătat noblețea sufletească, a fost când i-a împlinit visul de a se afla iar la manșă unui as al aviației de vânătoare din cel de-al Doilea Război Mondial, generalul Ion Dobran, care atunci avea 99 de ani, într-un zbor de la Bucureşti la aerodromul Bănești în 2018. Dan Ștefănescu, cu peste 16000 ore de zbor la activ în calitate de pilot comandant şi instructor de zbor pe aeronava Boeing 737, iubitor al acrobației, a dus numele aviației române la competiții internaționale, ca membru al Lotului Național de Acrobație, Campion național de acrobație și aterizare la punct fix, Maestru al sportului la zbor cu motor”, se mai arată în mesajul MApN.

Știrea inițială:

Pilotul care a decedat, sâmbătă, după ce s-a prăbuşit cu avionul la Strejnicu, este Dan Ştefănescu, membru al grupului Iacării Acrobaţi, au declarat, pentru Agerpres, surse judiciare. Bărbatul de 55 de ani pilota un avion privat de acrobaţie care s-a prăbuşit pe un câmp în apropierea aerodromului.

"Am fost și eu un aviator, cândva, pe-acest Pământ ,Dar cerul m-a răpit la el, cu îngerii cântând. Acum, eu iarăși am să zbor, prin lumină, veșnicie, Aviatorul, n-o să moară! A decolat... dar nu mai vine!".Drum lin, maestre!", au scris cei de la ProAviația pe pagina de Facebook.

VEZI ȘI: Avion de acrobație, prăbușit în Prahova. Pilotul a murit

Cine a fost Dan Ștefănescu

"Pilotul Dan Ștefănescu a decedat, în urma accidentului aviatic din această după-amiază. Cuvintele sunt de prisos...Drum lin spre Escadrila Cerurilor, Maestre!

"Dan Ștefănescu a fost aripa dreaptă a "Iacărilor Acrobați". Avea peste 16000 ore de zbor la activ în calitate de Pilot Comandant şi Instructor de zbor pe aeronavă Boeing 737. A fost membru al Lotului Național de Acrobație, Campion Național de Acrobație și Aterizare la Punct fix, Maestru al Sportului la Zbor cu Motor. Totodată, conducea și echipa "Iacării Acrobați".", se arată într-o altă postare.

Ancheta în cazul avionului care s-a prăbuşit sâmbătă la Strejnicu, preluată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti

Ancheta în cazul avionului de acrobaţie care s-a prăbuşit sâmbătă la Strejnicu, evenimentul soldându-se cu decesul pilotului, a fost preluată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, fiind efectuată împreună cu poliţiştii Serviciului Judeţean de Transporturi Prahova, a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ). Conform sursei citate, avionul marca Suhoi 31 era pilotat de un bărbat în vârstă de 55 de ani, domiciliat în municipiul Bucureşti.

Cercetările în acest caz sunt continuate de către un procuror din cadrul Parchetului de pe Lângă Curtea de Apel Ploiesti, împreună cu poliţiştii Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi, pentru stabilirea cauzelor şi condiţiilor producerii incidentului aviatic, a precizat IPJ Prahova. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel