Care este cea mai bună metodă de hidroizolare a fundației

FOTO: Imgur
FOTO: Imgur

Aflați in articolul de mai jos cum puteți impermeabiliza fundațiile din beton.

Unul dintre cele mai grave lucruri care pot apărea la o casă este o problemă cu fundația. Deoarece este una dintre cele mai importante părți ale casei, orice deteriorare a acesteia este critică. Spre deosebire de alte reparații realizate la domiciliu, repararea unei fundații necesită costuri mari.

Problemele cu fundație se datorează adesea problemelor cauzate de infiltrarea apei, cum ar fi mucegaiul și igrasia.

Cel mai bun lucru pe care îl puteți face să vă protejați  și să impermeabilizați fundațiile din beton. În acest fel, veți putea reduce posibilitatea de a întâmpina probleme în viitor. Hidroizolarea casei vă permite, de asemenea, să-i creșteți valoarea. 

Aflați in articolul de mai jos cum puteți impermeabiliza fundațiile din beton.

Ce înseamnă impermeabilizarea fundației de beton?

Hidroizolarea fundației este procesul de prevenire a pătrunderii apei din exterior în interiorul suprafeței. Aceasta implică crearea unui sistem care poate preveni pătrunderea apei și a protejării stratului suport de beton precum și a fier betonului. Pentru că acest sistem să fie eficient, trebuie să recurgi la metode de impermeabilizare și protecție corespunzătoare care să împiedice pătrunderea apei în fundație radier și pereți diafragmă, dar să permită de asemenea suprafeței suport din beton să respire, să aibă ventilația corespunzătoare în suprafață, molecula de aer să nu fie stopată.

Un alt lucru despre impermeabilizarea fundațiilor sunt numeroasele beneficii pe care le obțineți  de la acestea. Iată câteva dintre cele mai mari avantaje ale impermeabilizării și protejării  fundației din beton armat al casei tale.

Costuri mai mici de reparație, durabilitatea suprafețelor expuse

Hidroizolarea fundațiilor casei vă ajută la prevenirea costurilor mari de reparații cauzate de ascensiunea umidități. Prin impermeabilizare directă în masa betonului, puteți evita deteriorarea masivă cauzată de  umiditate.

Mai mult spațiu de depozitare sau de locuit

Prin hidroizolarea fundațiilor, puteți obține mai mult spațiu de depozitare sau de locuit în casa dvs. Acest lucru se datorează faptului că impermeabilizarea vă poate ajuta să vă mențineți subsolul curat și uscat.

Crește valoarea casei

Știați că problemele cu fundația pot reduce valoarea casei cu peste 25%? Hidroizolarea fundațiilor casei, protecția la atacul apei agresive, substanțelor chimice, înghețului dezgheț, presiunii de apă prin creșterea pânzei freatice în general primăvara, poate asigura o durabilitate a suprafețelor, întreținere redusă, economie financiară  precum și creșterea în valoare a locuinței. Acest lucru se datorează șanselor mai mici de apariție a problemelor legate de apă, fisurarea betonului, exfolierea betonului, fenomenul de coroziune al oțelului încastrat.

Importanța hidroizolației pereților de fundație

Fundația servește drept bază pentru structura casei tale, protejând-o de elementele naturale, cum ar fi ploaia și zăpada, oferă o bază solidă pentru restul casei tale. Cu toate acestea, fundația din beton poate fi susceptibilă la deteriorarea apei, atacului chimic sau alte fenomene naturale, dacă nu este protejată corespunzător. Una dintre cele mai comune și periculoase cauze de deteriorare a fundației este fluxul de apă subterană, care se poate infiltra în fisurile sau îmbinările pereților fundației, ceea ce duce la reparații costisitoare. Pe măsură ce apa se înfiltrează în pereții fundației, poate provoca daune semnificative, inclusiv deplasarea și fisurarea  pereților rezultând dezvoltarea mucegaiului și a igrasiei, care nu numai că este dăunătoare sănătății, dar poate duce și la daune structurale semnificative (coroziunea) și la reparații costisitoare.

Care este cea mai bună impermeabilizare a fundației?

Sunt disponibile mai multe sisteme de impermeabilizare a fundației, fiecare cu o combinație unică de beneficii și dezavantaje.

Cea mai bună hidroizolație fundație este tehnologia cristalină, un proces în care compusul hidroizolant cristalin activ reacţionează cu varul liber și umiditatea din beton pentru a forma cristale insolubile în sistemul capilar al structurii de beton tratate. Impermeabilizantul cristalin  este  un ciment portland, hidroxizi de calciu și siliciu, și alte substanțe chimice care generează o structură cristalină insolubilă care se dezvoltă permanent în contact cu molecula de apă în pori și prin canalele capilare ale betonului, sigilant activ și pe toată durata de viață microfisurile existente sau cele noi create în matricea din beton.

Tehnologia cristalină inovatoare în industria construcțiilor și o metodă specială de hidroizolație, fiind folosită cu succes încă din perioada interbelică. Spre deosebire de alte soluții de hidroizolație, precum membranele sau acoperirile aplicate pe suprafața structurii, hidroizolația cristalină funcționează prin pătrunderea în porii și capilarele betonului, eliminând orice tip de protecție, înveliș hidroizolant, chiar și în condiții extreme de explorare, durata de viață a betonului tratat crește cu cel puțin 60 de ani. Odată ce materialul pătrunde în suprafață, reacționează cu apa și substanțele chimice din beton pentru a forma cristale microscopice care cresc și se extind în interiorul suprafeței din beton.

Pe măsură ce aceste cristale continuă să crească, ele închid fisurile din beton, împiedicând trecerea apei. Acest proces nu creează doar o barieră impermeabilă și mărește caracteristicile fizico-mecanice ale betonul, făcându-l mai durabil și mai rezistent la deteriorarea apei în timp.  Astfel betonul devine impermeabil permanent împotriva penetrării apei sau a lichidelor provenite din orice direcție. Betonul este de asemenea protejat împotriva deteriorării datorate condițiilor de mediu, atac chimic, carbonatare, chiar și sub presiune hidrostatică ridicată, elimină drenajul.

Hidroizolația cristalină este activă permanent pe toată durata de viață a structurii de beton și de fiecare dată când intră în contact cu apa, umple canalele capilare din beton cu cristale insolubile de dimensiuni nanometrice pentru a asigura o impermeabilizare și protecție permanentă. Betonul tratat cu materiale de impermeabilizare cristalină capătă proprietăți de impermeabilizare mai puternice de fiecare dată când intră în contact cu apa, incluzând apa sărată.

Sistemele de impermeabilizare cristalină sunt recomandate în multiple aplicații, cum ar fi: fundații, subsoluri, tuneluri, piscine și multe altele. Fiind o soluție de impermeabilizare prietenoasă cu mediul și ușor de aplicat.

Produsele de hidroizolație cristalină sunt desemnate pentru a deservi în cazul suprafețelor din beton existente sau celor care se realizează noi, aditiv beton.

Metode de aplicare – pensulare pe suprafața din beton umedă sau prin adăugare în cifa, la stația de betoane creând protecție totală  betonului cu autoreparare de fisuri de până la 0.5 mm pe toată durata de viață.

Betonul tratat cu materialele hidroizolante cristaline adăugate în masa betonului sau aplicate prin pensulare, spray pe suprafața din beton, asigură  o protecție eficientă, permanentă și ușor de aplicat.

Tehnologia cristalină de impermeabilizare a betonului protejează împotriva presiunii hidrostatice pozitive și negative, astfel, structurile din beton armat capătă o puternică caracteristică de impermeabilizare atât împotriva apei din sol, cât și a mediului extern.

 Datorită procedurilor sale simple de aplicare hidroizolația cristalină reduce costurile pentru un program mai lung al construcției, elimină manopera cu învelișul hidroizolant.

Cu aceasta metoda de hidroizolație de înaltă calitate și de protecție permanentă a betonului, tehnologia cristalină permite o întreținere și durabilitatea construcției ridicată, neavând probleme de întreținere, reînnoire a stratului hidroizolant care, în funcție de tipul, condițiile de exploatare, materiale folosite, membrane bituminoase, au o durata de viață relativ scăzută.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel