BLACK FRIDAY 2013, o mare păcăleală? Ziua micilor reduceri și a marilor dezamăgiri

Black Friday 2013 a început mai devreme în România. "Early Black Friday"- 22 noiembrie, "marea zi a reducerilor", "vinerea neagră" se apropie de sfârșit. Magazinele anunță vânzări de milioane de euro. Presa a cântat Black Friday: peste șase mii de articole au apărut în mediul online. Totul a fost ca o "sărbătoare". Potrivit cifrelor aruncate pe piață de magazine, oamenii s-au înghesuit să cumpere produse la prețuri reduse. Însă, cât de reduse au fost prețurile? În unele cazuri, nici măcar cu 0,01 bani. 

"SURPRIZĂ pentru toți românii de BLACK FRIDAY. Începe mai devreme". Așa a fost titrată "sărbătoarea" mutată din 29 noiembrie în 22 noiembrie. "Oamenii nu vor Black Friday într-o zi anume, ci vor Black Friday", a declarat directorul general al Emag. Primele surprize au venit de la Flanco și Emag. "Early Black Friday" a fost însă preluat de majoritatea magazinelor. Reducerile au fost așteptate cu banii bine păstrați pe carduri. Românii fie au intrat pe site-uri încă de la ora 00.00, fie s-au trezit mai devreme pentru a prinde "ceva" la reducere. Însă, în această zi reducerile nu au depășit 25-30% la produsele ce au depășit 1.000 de lei. Reducerile de 50-60%, rare, au fost la un rucsac sau la un mouse. Nu toate produsele au fost la reducere. Doar anumite produse sunt reduse. În cazul unor site-uri, nu mai apar și produsele fără reducere, ci doar cele (aparent) reduse. Astfel, oferta este limitată. Și nu toate reducerile sunt reale.

Un exemplu simplu:  fierul de călcat FV5335 în oferta Flanco pentru Black Friday a fost redus, de la 319,9 lei la 199,9 lei. Cei care îşi doreau produsul, îl puteau achiziționa, de vineri, de pe emag.ro fix la acelaşi preţ: 199,9 lei, scrie observatorulph.ro. Oferta Black Friday transmisă clienţilor prin email de Flanco: fier de călcat 199,9 lei. Sursa citată mai precizează că directorul magazinelor Flanco din Ploiești nu știa că vineri, 22 noiembrie, este Early Black Friday. Știa doar că sunt reduceri în magazin.

O altă poză prin care internauții au vrut să arate cum sunt umflate prețurile a fost distribuită pe Facebook: Potrivit paginademedia.ro, în mediul online, au fost publicate, în intervalul 1-22 noiembrie, 6.065 de articole despre Black Friday 2013.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel