Arcul de Triumf din Paris a fost ambalat într-o folie de plastic reciclabil pentru 14 milioane de euro / VIDEO

Arcul de Triumf din Paris a fost ambalat într-o folie de plastic reciclabil pentru 14 milioane de euro   /   Sursă foto: Captură YouTube
Arcul de Triumf din Paris a fost ambalat într-o folie de plastic reciclabil pentru 14 milioane de euro / Sursă foto: Captură YouTube

Arcul de Triumf din capitala Franței a fost îmbrăcat într-o folie de plastic reciclabil.

Vizitatorii Parisului au fost surprinși duminică când se plimbau pe Champs-Elysees, în timp ce zeci de muncitori începeau să învelească într-o folie de plastic reciclabil Arcul de Triumf.

Conceptul, imaginat în urmă cu zeci de ani de regretatul artist născut în Bulgaria, Christo și soția și colega sa Jeanne-Claude, care au murit în 2009, „L'Arc de Triomphe, Wrapped” a fost în cele din urmă adus la viață de nepotul lui Christo, Vladimir Yavatchev, la un preț de aproximativ 14 milioane de euro (16,54 milioane de dolari).

"Cea mai mare provocare pentru mine este că Christo nu este aici. Mi-e dor de entuziasmul său, de criticile sale, de energia lui și de toate aceste lucruri. Asta, pentru mine, este într-adevăr cea mai mare provocare", a declarat Yavatchev pentru Reuters.

Christo, care și-a petrecut o parte din viață la Paris și la New York, a închiriat odată o cameră mică lângă renumita bulevard Champs-Elysees după ce s-a mutat la Paris în 1958, atunci când a experimentat înfășurarea lăzilor aruncate și a butoaielor cu țesături și frânghii, conform un site oficial despre artist.

Christo, al cărui nume complet este Christo Javacheff, era cunoscut pentruoperele sale foarte mari. Acesta a împachetat o coastă din Australia și clădirea parlamentului Reichstag din Berlin și a întins o perdea imensă într-o parte a unui canion din Colorado. A lucrat la proiectele sale cu Jeanne-Claude. Cei doi au acoperit podul Pont Neuf din Paris în pânză galbenă în 1985.

Proiectul de la  Arcul de Triumf, care implică cel mai vizitat monument din Paris, care se întinde pe un capăt al Champs-Elysees, va permite în continuare turiștilor să viziteze situl și terasa panoramică a acestuia. Monumentul găzduiește, de asemenea, un tribut adus Soldatului Necunoscut, sub forma unei flăcări de amintire care se reaprinde în fiecare zi, scrie Reuters.

Franța a început procesul în cazul atacurilor sângeroase din Paris

În Franța a început procesul istoric al atentatelor de la Paris din 2015, soldate cu 130 de morți. Atacul cu împușcături și bombardamente comise de extremiștii din gruparea Statului Islamic (IS) a fost cea mai gravă atrocitate de după cel de-al doilea război mondial în Franța, anunță BBC. 

Singurul atacator care a supraviețuit, Salah Abdeslam, va apărea în fața instanței, cu alți 13 inculpați. Procesul este descris ca fiind cel mai mare din istoria modernă a Franței.

În următoarele nouă luni, vor avea loc peste 140 de zile de audieri în care vor participa aproximativ 330 de avocați și 1.800 de supraviețuitori și rude ale victimelor. Vor fi audiați aproximativ 300 de martori, inclusiv François Hollande, președintele francez în funcție la momentul atacurilor. Înaintea procesului, Hollande a declarat presei franceze că acesta este un moment important pentru victimele atentatelor, pe care le-a descris ca „acte de război” la acea vreme (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel