În cazul judecătorilor Bîrsan dispar acte din dosar

birsan
birsan

Lumea Justiției scrie că în cazul  Bîrsan au dispărut documente din dosar. Judecătoarea Geanina Arghir de la ÎCCJ a fost depistată de avocatul Liviu Popescu că ar fi luat dosarul la ea în birou. De asemenea, șefa Secției penale a ÎCCJ, Corina Jijîie, trebuie să ia măsuri ca în dosarul în care judecătorii Bîrsan au atacat soluția de NUP a PÎCCJ și cer    urmărirea penală a unor înalți magistrați care le-au înscenat dosarul de corupție, să fie citate toate părțile.

Potrivit Lumea Justiției, în cazul dosarului care are ca obiect plângerea judecătorilor Corneliu și Gabriela Bîrsan împotriva soluției de neîncepere a urmăririi penale dată de PÎCCJ în cazul procurorilor Daniel Morar, Laura Kovesi, Viorel Cerbu, a judecătoarei Geanina Arghir de la ÎCCJ, dar și a altor magistrați, inclusiv din CSM, care au acționat conjugat în scopul compromiterii judecătorilor Bîrsan printr-o anchetă abuzivă, care a încălcat imunitatea diplomatică a acestora se întâmplă  lucruri ciudate.

Astfel, dispar acte din dosr, acuzații nu sunt citați, totul pentru a se trage de timp. Mai mult, unii acuzați au luat dosarul la ei în birou, în speță fiind vizată judecătoarea Geanina Cristina Arghir, cea care a dat mandatul de percheziție din 6.10.2011, în mod vădit abuziv, așa cum a constatat CEDO de la Strasbourg.

NUP-ul dat de procurorul Marius Iacob ridică semne de întrebare

În pofida hotararii CEDO din noiembrie 2011, care a constatat că percheziția și ancheta inițială împotriva soților Bîrsan a fost una abuzivă, săvârșita prin încălcarea imunității diplomatice, Secția de urmărire penală a PICCJ, condusă de Marius Iacob, a dat NUP procurorului Daniel Morar (care a trimis adrese cu conținut fals la CEDO), precum și altor procurori și judecători din DNA, PICCJ, ICCJ și CSM care au concurat pentru compromiterea soților Bîrsan, în loc să apere drepturile acestora.

Pentru evitarea tergiversarii cauzei, soții Birsan, prin avocatul lor ales, Corneliu Liviu Popescu, au trimis sefei Secției penale a ICCJ, Corina Jijîie o solicitare în care cer respectarea legalității, dar și explicații atât pentru disparitia unor cereri/acte din dosar, cât și pentru necitarea unora dintre acuzati, ori studierea făra drept a dosarului de persoane cu interes în cauză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel