CTP: Năstase nu ar trebui eliberat doar pentru că a scris cărți în închisoare

Cristian Tudor Popescu a declarat marţi, la România TV, că revenirea fostului președinte al PSD  în structurile de conducere ale partidului nu ar fi privită cu ochi buni de mulţi dintre şefii actuali ai partidului. "A-l aduce pe Adrian Năstase alături de ei este echivalent cu a îmbrăţişa o anacondă", a declarat jurnalistul. De asemenea, CTP a declarat că, din punctul său de vedere, Adrian Năstase  nu ar trebui eliberat condiţionat doar pentru că în timpul detenţiei a scris cărţi şi a ţinut conferinţe.

"Viitorul politic al lui Adrian Năstase îl văd tot în PSD, nu-l văd pe acesta migrând spre o altă formaţiune. Mi se pare foarte improbabil să aibă însă un rol în prim-planul politicii PSD. Poate fi un bun sfătuitor, un bun consilier pentru conducerea partidului, dar nu în prim-plan", a spus CTP, marți seara la RTV.

"Problema este că nu cred că doresc mulţi dintre cei aflaţi acum la conducerea PSD ca Adrian Năstase să fie din nou în rând cu ei, ştiut fiind că a-l aduce acolo pe Adrian Năstase este echivalent cu a îmbrăţişa o anacondă".

 Totodată, Cristian Tudor Popescu îi acuză pe procurorii DNA că sunt porniţi împotriva lui Adrian Năstase. "Ce legătură este între scrierea de cărţi şi ţinerea de prelegeri şi acuzaţia de furt, pentru care face închisoare? Domnul Năstase scria cărţi şi ţinea conferinţe şi în perioada în care a fost implicat în această escrocherie şi scria foarte bine. Spre deosebire de pupilul său, domnul Ponta, el este capabil să gândească ştiinţific, cu capul propriu.

 Dacă astea erau criteriile, nu ştiu de ce trebuia să aştepte 8 luni pentru scurtarea pedepsei. Puteau să o scurteze de la început, aşa cum i s-a scurtat de bază de vârstă. Dar să vii acum, dupa 8 luni, şi să pui în discuţie dacă acele lucrări sunt scrise de Adrian Năstase, dacă sunt ştiinţifice sau nu... Mi se pare că DNA a intrat într-o zonă suspectabilă de pornire împotriva lui Adrian Năstase. Adrian Năstase nu e Sorin Ovidiu Vântu, să plagieze ca să iasă din puşcărie", a mai spus CTP, la România TV.

 Totuşi, jurnalistul nu este de acord cu scurtarea pedepsei fostului premier. "Nu înţeleg de ce ar trebui să i se scurteze pedeapsa pentru că scrie cărţi şi ţine conferinţe. Făcea asta şi înainte şi va face şi după ce iese. Daca un profesor universitar se duce în puşcărie şi face tot ce a făcut înainte trebuie să i se scurteze pedeapsa? Nu rezultă reeducarea domnului Năstase, pentru că ţine prelegeri, asta nu demonstrează că apetitul lui Adrian Năstase pentru banul public a scăzut", a mai declarat Cristian Tudor Popescu, la România TV.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel