Xiaomi demonstrează încărcarea completă a telefonului în 8 minute

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Xiaomi a întrecut din nou recordul mondial de încărcare a smartphone-urilor.

Conform The Verge, compania chineză a arătat în premieră noua tehnologie de încărcare a bateriilor, reușind să întreacă recordurile mondiale atât pentru alimentarea cu fir, cât și pentru cea wireless. Cu ajutorul unui telefon Xiaomi Mi 11 Pro modificat, cu baterie de 4.000 mAh, compania a reușit să încarce complet bateria în doar 8 minute printr-un sistem de 200 W „HyperCharge”, cu fir. 15 minute durează încărcarea wireless cu 120 W.

Producătorii chinezi de smartphone-uri se întrec frecvent când vine vorba de încărcare, iar demonstrațiile lor pot sau nu pot ajunge în produse finale comercializate. De exemplu, acum doi ani, Xiaomi a anunțat un sistem de 100 W care poate încărca o baterie de 4.000 mAh în 17 minute, în timp ce telefonul Mi 10 Ultra de anul trecut se încarcă în 23 de minute la 120 W. Aici, este de menționat că acest telefon are o baterie mai mare, de 4.500 mAh.

Când vorbim despre baterii și timpul de încărcare, Oppo este un alt lider din domeniu. Tehnologia sa VOOC stă la baza sistemelor de încărcare rapidă Dash și Wrap ale telefoanelor OnePlus. Anul trecut, Oppo a demonstrat încărcarea în 20 de minute a unei baterii de 4.000 mAh, cu un sistem de 125 W.

Progresul este întotdeauna binevenit în lumea tehnologiei, iar gândul că putem să ne încărcăm telefonul complet în doar 8 minute cu siguranță este unul atrăgător. Trebuie notat faptul că aceste sisteme întotdeauna necesită cabluri și brick-uri de marcă proprie pentru a funcționa, așa că încărcarea va fi cea mai performantă mai degrabă acasă la utilizator, nu în situații de urgență. Chiar și așa, capacitatea oricărui telefon de a rezista o zi întreagă sau mai mult cu bateria încărcată rămâne mai importantă decât timpul necesar pentru a o încărca.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel