Variantele COVID au fost renumite cu litere grecești

Pixabay / COVID, variante redenumite cu litere grecești
Pixabay / COVID, variante redenumite cu litere grecești

OMS a redenumit variantele de COVID-19 descoperite în lume cu litere grecești, pentru a facilita dialogul multilateral. 

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a decis că variantele de COVID au nevoie de noi nume, pentru a putea fi diferențiate, astfel că a fost anunțat un nou sistem de numire a acestora. OMS va folosi caractere grecești pentru a numi variantele de COVID descoperite în țări precum Marea Britanie, India sau Africa de Sud. De exemplu, varianta din Marea Britanie a fost denumită Alpha, cea din Africa de Sud Beta, iar cea din India este asociată literei Delta, informează BBC

OMS a argumentat că acest mod de numire va simplifica discuțiile despre coronavirus, iar pe viitor va elimina din stigma pe care noua maladie o poartă. La începutul acestei luni guvernul indian a criticat denumirea variantei B.1.617.2 a coronavirusului „varianta indiană”, cu toate că OMS și nici o altă autoritate publică nu au aprobat această denumire. 

„Nicio țară nu ar trebui să fie stigmatizată pentru descoperirea și raportarea unei noi variante”, a postat pe Tweeter Maria Van Kerkhove, lider al departamentului tehnic COVID-19 din cadrul OMS. Aceasta a cerut ca în continuare oamenii de știință să rămână vigilenți, să descopere și să raporteze noile variante. 

O listă completă a fost publicată pe site-ul instituției. Literele vor fi atribuite atât variantelor ce pun în prezent probleme, cât și celor care ridică un nou interes. Literele grecești nu vor înlocui numele științifice ale variantelor de COVID-19. Dacă oamenii de știință vor descoperi mai mult de 24 de variante ale virusului pandemic, va fi inițiat un program de numire a mai anunțat oficialul OMS, Maria Van Kerkhove. 

Scopul noului sistem de numire este acela de a facilita dialogul între autorități și populația civilă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel