USR PLUS, propunere de subprefect pe masa lui Cîțu, după scandalul Rașcovici. Cine e Claudiu Nemeș

foto pixabay ilustrativ
foto pixabay ilustrativ

Propunerea USR PLUS pentru funcția de subprefect al județului Alba este Claudiu Nemeș. Vine după demisia lui Viorel Rașcovici. 

Biroul Național al partidului ar fi ținut ținut cont de faptul ca poziția revine USR Alba, astfel propunerea biroului județean USR Alba a fost luată în considerare în detrimentul propunerii PLUS Alba, Mihai Ionele.

Potrivit lui Beniamin Todosiu, deputatul USR-PLUS de Alba, Biroul Național USR a decis în ședința de ieri ca postul de subprefect să fie ocupat de Claudiu Nemeș, scrie ziarulunirea.ro. Propunerea va fi înaintată primului ministru pentru a face numirea. 

A treia oară, cu noroc? 

Claudiu Nemeș este astfel cea de-a treia propunere a USR-PLUS pentru postul de subprefect al județului Alba, după două „încercări” neîncheiate cu succes  sub forma lui Marius Nicoară și a lui Viorel Rașcovici.

”Am 31 de ani și sunt născut și crescut în Cugir, orașul de la poalele Drăganei. După finalizarea cursurilor Școlii Generale Nr. 3 Cugir, am absolvit Colegiul Național ”David Prodan”, profilul științe sociale. La vârsta de 19 ani am pornit pe drumul dezvoltării profesionale și pe cel al antreprenoriatului în orașul care a deschis drumul spre libertate în 1989, înscriindu-mă la Facultatea de Mecanică, în cadrul Universității Politehnice din Timișoara. Aici am fost „contaminat” definitiv cu spiritul Timișoarei: civism și libertate. Lucrez în mediul privat și în 2017 am decis să fac pasul spre politică devenind membru USR.”, este descrierea pe care și-o făcea Claudiu Nemeș a oferit-o, când a candidat anul trecut la alegerile parlamentare.

Scandalul Rașcovici

Fostului prefect de Alba, Viorel Rașcovici, i s-a dat un ultimatum din partea USR. I s-a cerut demisia, altfel urmând a fi demis. În cazul său, problema a fost cu privire la diplomat pentru studii superioare, care nu ar fi recunoscută de minister și în baza căreia ar fi luat, cât timp a fost polițist cu o funcție de conducere, spor de studii superioare. După o lungă controversă, el și-a dat demisia, iar noul nume decis este Claudiu Nemeș, nume care a fost înaintat pe masa premierului Florin Cîțu. 

Citește și: Ultimatum pentru un subprefect USR: Demisia sau demiterea! Diploma de studii ajunge pe masa procurorilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel