Un pensionar a ținut în pivniță un tanc din cel de-al Doilea Război Mondial / FOTO

Un pensionar a ținut în pivniță un tanc din cel de-al Doilea Război Mondial / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Un pensionar a ținut în pivniță un tanc din cel de-al Doilea Război Mondial / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Un pensionar din Germania a ținut în subsolul casei sale un tanc, o armă antiaeriană și o torpilă din cel de-Al Doilea Război Mondial

Avocații din Germania se ceartă despre cum să facă față unui pensionar care a depozitat în subsolul său un tanc, un pistol antiaerian și o torpilă din cel de-al doilea război mondial. Elementele au fost scoase dintr-o casă din orașul nordic Heikendorf în 2015 cu ajutorul armatei.

Procurorii și avocații apărării negociază acum posibile pedepse, inclusiv o pedeapsă cu suspendare și o amendă de până la 500.000 de euro. De asemenea, inculpatul, în vârstă de 84 de ani, trebuie să găsească și noi locuințe pentru obiectele monumentale.

Potrivit avocatului său, un muzeu american este interesat să cumpere tancul Panther. Mulți istorici susțin că a fost cel mai eficient astfel de vehicul desfășurat de Germania în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Avocatul a mai spus că un număr de colecționari germani s-au apropiat de inculpat pentru alte articole, care includeau puști de asalt și pistoale, relatează presa locală.

La o ședință judecătorească, luni, în orașul Kiel, la aproximativ 100 km nord de Hamburg, avocații au încercat să stabilească dacă colecția militară a bărbatului a încălcat Legea germană de control al armelor de război. Legea reglementează fabricarea, vânzarea și transportul armelor de război.

Armele nu ar mai fi funcționale

Apărarea susține că multe dintre arme nu mai sunt funcționale și că tancul a fost cumpărat sub formă de resturi. Ei iau în calcul acceptarea unei amenzi mai mici de 50.000 de euro, a informat ziarul Die Welt. Între timp, procurorii au sugerat că unele dintre arme și muniție ar putea fi încă folosite.

În iulie 2015, aproximativ 20 de soldați s-au chinuit aproape pentru a extrage tancul Panther din proprietatea rezidențială și l-au pus pe o platformă de transport.

Autoritățile locale ar fi fost informate despre ceea ce se afla în pivnița vârstnicului. O altă audiere în acest caz va avea loc miercuri și o decizie este așteptată luna viitoare, potrivit BBC.

Un tanc al armatei italiene a aruncat în aer, din greșeală, o fermă de păsări

O fermă de păsări a fost aruncată în aer, din greșeală, de un tanc italian, în timpul unui exercițiu militar desfășurat noaptea. Un număr mare de găini au fost ucise în urma incidentului de la periferia localității Vivaro, un orășel aflat aproape de poligonul armatei.

Pagubele cauzate de tanc au fost descoperite de proprietarii fermei în momentul în care au văzut că o parte din magazia lor de pui se prăbușise. Se crede că armata nu ar fi observat eroarea, deoarece împușcătura nu a declanșat un incendiu la impact, precizează DailyMail (citește AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel