Un membru al Parlamentului de la Londra a apărut cu bebelușul la o ședință. Ce i-au transmis colegii

Facebook - Stella Creasy
Facebook - Stella Creasy

Un deputat britanic laburist și-a luat rolul de mamă în serios, aducându-și bebelușul de trei luni la o ședință. 

Un deputat britanic susține că „trebuie să fie posibil ca politica și educația să se amestece” după ce i s-a spus că nu poate sta în Camera Comunelor cu fiul ei de trei luni, transmite BBC. Stella Creasy, din partea laburiștilor, a fost informată că este împotriva regulilor să aducă un copil la o dezbatere la Westminster Hall după ce a făcut acest lucru marți.

Ea a spus că aceasta a fost „o noutate pentru mine” după ce a participat și în trecut la dezbateri cu bebelușul și a cerut o revizuire. Camera Comunelor a spus că este „în legătură” cu deputatul Creasy.

Moștenitorii deputatei Creasy, bebeluși de carieră în House of Commons

Creasy a declarat pentru BBC că și-a adus în mod regulat fiul, pe care îl alăptează și înaintea lui pe fiica ei, în Camera Comunelor.

Dar, după ce s-a prezentat marți cu fiul ei la Westminster Hall, ea a primit un e-mail de la secretarul privat al președintelui unui comitet, Dame Eleanor Laing, care spunea că acest lucru nu este în conformitate cu regulile publicate recent privind „comportamentul și politețea”.

Viceprim-ministrul Dominic Raab a spus că are „multă simpatie” pentru deputatul Walthamstow, iar politicienii trebuiau să se asigure că „profesia noastră este adusă în lumea modernă...astfel încât părinții să poată jongla cu joburile pe care le fac pentru carieră și familie”.

Dar, deși a spus că un copil în Comune „cu siguranță nu mi-ar distrage atenția sau nu mă va împiedica să-mi fac treaba”, domnul Raab a spus că este sarcina autorităților Camerei să decidă „echilibrul corect”.

Mamele au loc în politică

Deputatul laburist, care încurajează mai multe mame să intre în politică printr-o campanie numită This Mum Votes (Mamele votează - trad.), a distribuit e-mailul care i-a fost trimis pe Twitter.

Regulamentul, care a fost emis de speaker și de vicepreședinți și se aplică camerei Camerei Comunelor și Westminster Hall, a fost actualizat în septembrie. Regulamentul presupune: „Nu trebuie să vă așezați în sală atunci când sunteți însoțit de copilul dumneavoastră și nici să stați la capetele camerei”. Aceeași formulare a fost folosită și într-o versiune anterioară a cărții de reguli. Participanții la ședințele de legislativ iau loc pe banchete, iar cei care audiază ședințele se așează în capetele camerelor, în picioare, nefiindu-le permis să participe. 

Un alt deputat, Alex Davies-Jones, a spus că a fost asigurat de către Președintele Camerei Comunelor, Lindsay Hoyle, că dacă ar trebui să-și alăpteze copilul în cameră, ar putea face acest lucru. Creasy a spus că acesta „nu este un sistem care să funcționeze pentru oricine care nu este un bărbat de o anumită vârstă și dintr-un anumit mediu”.

„Nu am acoperire de maternitate - nu am drepturi de muncă pentru a avea o acoperire de maternitate”, a spus ea, adăugând că situația în starea ei „este dăunătoare pentru democrația noastră”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel