Un bărbat a ucis un intrus care voia să-i spargă locuința și a stat cu cadavrul în casă 15 ani. Cum îi ascundea mirosul

Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay

După ce a ucis un intrus, un bărbat a stat cu cadavrul în casă 15 ani.

Un australian, strângător compulsiv, a ucis un spărgător de locuinţe şi a ţinut cadavrul în casă timp de 15 ani, folosind peste 70 de dezodorizante pentru a ascunde duhoarea, a relatat joi radioteleviziunea publică australiană ABC, potrivit AFP.

Conform anchetei medico-legale, Bruce Roberts, un locuitor din Sydney, l-a ucis pe Shane Snellman în timp ce acesta încerca să îi spargă locuinţa în 2002 şi a păstrat cadavrul în casă, relatează Agerpres. Bruce Roberts însuşi a murit în 2017 din cauze naturale. Însă rămăşiţele victimei sale nu au fost descoperite decât un an mai târziu, în mijlocul unei grămezi de moloz, de agenţii de întreţinere însărcinaţi cu curăţarea casei.

Cadavrul era înconjurat de peste 70 de dezodorizante folosite pentru a ascunde mirosul. Bruce Roberts a fost descris ca un strângător compulsiv extrem, care ieşea rar din casă, unde au fost descoperite cel puţin zece arme de foc.

Ce este colecționarea compulsivă

Colecționarea compulsivă de obiecte (CCO) reprezintă o colectionare excesivă de obiecte fără valoare, cum ar fi cărți, ziare sau gunoi, însoțită de inabilitatea de a renunța la ele. CCO creează condiții grele de locuit, întrucât încăperile sunt pline de astfel obiecte, iar casele pot avea doar niște pasaje înguste de-a lungul grămezilor de gunoi, scrie sfatulmedicului.ro.

Vârsta de debut este considerată a fi între 20 şi 35 de ani, cu un debut mai precoce la sexul masculin. S-au descris însă cazuri şi cu debut în perioada infanto-juvenilă. Boala TOC nu este considerată a avea legătură cu nivelul de inteligenţă, scrie Csid.ro. Tulburarea obsesiv-compulsivă este dominată de prezenţa obsesiilor şi a compulsiilor care produc anxietate sau detresă considerabilă (obsesiile), sunt consumatoare de timp (mai mult de o oră pe zi) şi interferă semnificativ cu rutina normală şi activităţile sociale, profesionale sau şcolare.

Vindecarea acestei afecţiuni presupune o abordare biologică (farmacologic şi non-farmacologic) şi psihologică. Cele mai bune rezultate terapeutice s-au obţinut prin asocierea tratamentului medicamentos cu tehnici psihoterapeutice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel