Tratament varice. Patru remedii naturale

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Te confrunți și tu cu această problemă? Iată câteva remedii naturale care te-ar putea ajuta.

Comprese cu frunze de ficus și vodcă

Toacă mărunt trei frunze de ficus. Pune-le într-o găletușă de plastic, apoi toarnă peste ele jumătate de litru de vodcă (sau un alt alcool cu același număr de grade), potrivit avantaje.ro. Astupă bine recipientul și ține-l la întuneric, într-un loc răcoros, timp de o săptămână. După cele șapte zile de așteptare, înmoaie comprese în soluție și ține-le peste venele umflate. Lasă-le să acționeze timp de 4-5 ore. Fă aceste comprese zilnic, timp de 10-15 zile.

Alifie din gălbenuș de ou și miere

Separă un gălbenuș de ou de albuș, adaugă peste el o lingură de miere și una de vodcă și amestecă până se formează o soluție omogenă, potrivit okmagazine.ro. Unge o compresă cu această soluție și aplică peste venele umflate. Las-o să acționeze timp de câteva ore. Aplică-ți compresele timp de 10 zile, apoi ia o pauză de 10 și mai aplică încă 10 zile.

Tratament cu argilă verde

Amestecă o lingură de argilă verde cu cantitatea de apă necesară pentru a se forma o pastă moale. Pune-o pe o compresă pe care o așezi apoi pe venele dureroase și lași să acționeze timp de două sau trei ore (îndepărtează compresa dacă începi să simți durere sau senzație de arsură).

Tratament cu ulei de sâmburi de struguri

Masează zona afectată cu ulei de sâmburi de struguri în fiecare zi, până ce venele revin la forma normală.

Ce spun medicii

Dr Sorin Băilă, medic primar chirurg în Institutul de Chirurgie Cardiovasculară „CC Iliescu” din București, șeful secției de CHIRURGIE VASCULARĂ de aici și doctor în științe medicale, a vorbit la DC News și DC Medical, despre varice, această boală pe care o avem ca un tribut al poziției bipede. 

”Este o boală pe care o avem ca un tribut al poziției bipede. Este interesant de știut că animalele care nu au statură bipedă nu fac boală varicoasă.

Dacă stăm foarte mult în picioare, muncim foarte mult în picioare și dacă la acest efort de adaptare a circulației de întoarcere într-o stațiune bipedă se adaugă și un perete venos mai slab sau un aparat valvular deficitar, ca structură și funcționalitate, atunci apare hipertensiunea venoasă. Se ajunge la degradarea peretelui venos a aparatului valvular și apariția acestor varice”, a spus cunoscutul chirurg cardiovascular Sorin Băilă la interviurile DC News și DC Medical.

Vezi AICI mai multe.

Varicele reprezintă cea mai frecventă boală a venelor și se caracterizează prin dilatații patologice și permanente ale venelor care aparțin sistemului venos superficial. În general, varicele se regăsesc la nivelul membrelor inferioare, pe gambe și pe coapse. Această boală poate apărea atât la femei, cât și la bărbați, indiferent de vârstă, deși conform studiilor efectuate, cele mai dese cazuri de varice sunt întâlnite în rândul femeilor cu vârstă cuprinsă între 20 și 50 de ani.

Cum se manifestă varicele

Primele simptome ale bolii se caracterizează prin stări de oboseală, amorțeală și senzație de greutate la nivelul gambei. Toate aceste manifestări apar după ore întregi de stat în picioare, după depunerea unui efort intens sau după stat un timp îndelungat pe scaun. Totodată, mai pot apărea modificări de culoare sau îngroșarea venelor, inflamații ale pielii, ceea ce poate însemna o formă gravă de boli vasculare, care necesită o asistență medicală de urgență.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel