Doar 473 de instructori auto s-au înregistrat pentru a urma cursul de specializare pus la dispoziţie gratuit de Academia "Titi Aur", după ce perioada de înscriere a fost prelungită de două ori.
"Este adevărat că cei care s-au înscris sunt foarte interesaţi şi-şi doresc şi simt că vor să-nveţe. Ne-am fi dorit să fie mult mai mulţi înscrişi şi ne-am gândit, ne-am făcut probleme cum îi vom selecta (...). Instructorii au şi obiceiuri un pic ciudate (...), am avut cerere 'domnule, nu ne poţi da diploma, ce să mai pierdem timpul pe acolo'. Am avut şi cereri din astea, nu foarte multe. '- E gratuit, vino să-nveţi'. '- Nu, dar hai nu poţi să-mi numai dai diploma?' Au fost câteva tentative din astea, nu numai una", a declarat, luni, Titi Aur, în cadrul conferinţei prilejuită de începerea cursurilor gratuite de specializare a instructorilor auto.
El a precizat că aceste cursuri de specializare reprezintă o metodă bună de a transmite mesajele de conştientizare către persoanele care fac şcoala de şoferi, îndeosebi către tineri.
"Am înţeles că, de fapt, noi ne-am propus să încercăm imposibilul. Ne-am propus să specializăm nişte profesori care, însă, se consideră pe deplin cunoscători, care nu vor să-şi asume o pregătire unitară a viitorilor şoferi şi care nu înţeleg cât de important este pentru aceşti tineri să deprindă, încă din şcoală, o atitudine preventivă în trafic şi o conduită defensivă. Ori, tocmai pentru categoria de şoferi cu vârstă între 18 şi 24 ani, la nivel internaţional, se fac cele mai multe demersuri de conştientizare şi se insistă pe o pregătire temeinică în cadrul şcolilor de şoferi, deoarece pentru ei accidentele rutiere reprezintă cauza numărul unu de deces. Îi felicit pe cei care au ales să participe la aceste cursuri, mai ales că mulţi dintre ei fac şi efortul de a se deplasa într-un alt oraş decât cel de reşedinţă. Sperăm ca echipa Academiei Titi Aur să le ofere informaţii utile pe care să le transmită mai departe cursanţilor lor. Din 2018, cursul va fi disponibil şi contra cost pentru instructorii auto care doresc să se perfecţioneze. Poate dacă trebuie să plătească pentru a fi mai buni, vor conştientiza utilitatea unui astfel de curs", a precizat Titi Aur, directorul Academiei cu acelaşi nume.
În momentul lansării campaniei sociale "Viaţa e a ta", Academia Titi Aur şi-a propus ca împreună cu sponsorii susţinători să specializeze 1.000 de instructori auto din toată ţara. În perioada de înscriere au fost contactate şcolile de conducători auto din baza de date a ARR, în vederea desemnării instructorilor auto care să participe în acest proiect. S-au înregistrat online 473 de instructori auto.
Accidentele grave, în scădere
Potrivit şefului Brigăzii Rutiere Bucureşti, Aurelian Călineaţă, prezent luni la conferinţa de presă, de la începutul anului şi până la jumătatea lunii august, comparativ cu perioada similară a anului trecut, numărul accidentelor grave de circulaţie a scăzut cu aproape 6%, numărul persoanelor decedate în urma acestora diminuându-se cu 8,3%, iar cel al persoanelor rănite grav cu 5,25%.
Începând de luni şi până la finalul lunii septembrie se va derula activitatea propriu-zisă de specializare a instructorilor auto în Bucureşti şi în centrele zonale Craiova, Timişoara, Cluj, Iaşi şi Braşov.
Programul Caravanei Academiei Titi Aur se va derula astfel: în Bucureşti - pe 21, 24, 28 şi 30 august, la sediul Academiei Titi Aur, în Craiova - 2 septembrie, în parcarea fostului magazin PIC, în Timişoara - 9 septembrie, în parcarea Jumbo, în Cluj Napoca - 16 septembrie, în parcarea Polus Mall, în Iaşi - 23 şi 25 septembrie, în parcarea Era Shopping Center şi în Braşov - pe 30 septembrie, în parcarea Coresi Mall, informează Agerpres.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu