Târg de Miei în Bucureşti. Târg de Paşti

Târgul de Miei din incinta Pieţei Apărătorii Patriei a fost deschis vineri, 30 martie, a anunţat Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Târg de Miei în Bucureşti Acesta va funcţiona în Şoseaua Berceni, nr. 183 B până pe 7 aprilie, iar sacrificarea mieilor se va face zilnic, în intervalul 7:00 - 17:00. Târgul de Miei este organizat sub coordonarea Agenţiei Naţionale pentru Zootehnie, a Direcţiei pentru Agricultură a Municipiului Bucureşti, cu sprijinul SC Amenajarea Domeniului Public 4 (ADP4) SA, acesta fiind deja autorizat pentru funcţionare.

Târg de Miei în Bucureşti  'Prin această acţiune încercăm să aducem mai aproape de consumatori produse de calitate, solicitate în mod frecvent, rezultate în urma parteneriatului direct dintre crescătorii de oi şi consumatorii autohtoni', precizează MADR. Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat, vineri, că în acest moment există miei româneşti pentru Sărbătorile Pascale, iar 'preţurile sunt bune', la fel ca şi anul trecut.

Târg de Miei în Bucureşti 'Pentru toţi consumatorii din România sunt miei româneşti. Sunt şi mici şi mari, tăiem în funcţie de cerinţe şi evident de posibilităţile din fiecare fermă. La această dată sunt câteva milioane de miei pregătiţi pentru piaţă. V-aş ruga să vă duceţi în sectorul 4 să vedeţi că deja a început acest eveniment pe care îl aşteptaţi', a spus Petre Daea.

Târg de Miei în Bucureşti Ministrul a precizat că în ţară există târguri autorizate unde fermierii vând miei, dar sunt şi lanţurile de magazine unde marfa românească este prezentă alături de cea din import.

Târg de Miei în Bucureşti, preţuri ca anul trecut

'Şi preţurile sunt bune. Am văzut. Acum preţurile sunt ca şi anul trecut. E adevărat că la început fiecare are o tendinţă când iese pe piaţă să crească (preţurile - n.r.), dar vremea îl potoleşte cum de altfel vedeţi s-a potolit vremea şi afară. Nu mai este zăpadă, este frumos', a afirmat şeful de la Agricultură. Anul trecut, numărul mieilor sacrificaţi pentru Sărbătorile Pascale, inclusiv în gospodăriile populaţiei, a fost în jurul a 3 milioane, la aproape jumătate faţă de anii trecuţi, din cauza reducerii consumului şi a resurselor financiare scăzute. Mielul în viu poate fi achiziţionat în prezent la un preţ situat între 7 şi 8,5 lei pe kilogram, în funcţie de greutate, iar preţul cărnii de miel se situează între 20 şi 30 de lei kilogramul.

Târg de Miei în Bucureşti Potrivit datelor publicate luni de Eurostat, România se situează pe locul al treilea în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte efectivele de ovine, cu aproximativ 9,8 milioane de oi în anul 2017, fiind devansată doar de Marea Britanie, cu 24,5 milioane capete, şi Spania, cu 15,9 milioane de ovine. Consumul de carne de ovine în anul 2016, în România, a fost în medie de 2,6 kg/locuitor, în uşoară creştere faţă de 2015 când se înregistra un consum de 2,3 kg/locuitor, dar semnificativ mai mare faţă de anul 2014 când era de numai 0,7 kg/locuitor anual. Consumul cel mai mare de carne de oaie, respectiv de miel, este în perioada Paştelui, când necesarul este acoperit în mare parte din producţia autohtonă.

[citeste si]

În comparaţie, media consumului în UE a fost de două kilograme pe locuitor anual în 2015, faţă de 1,9 în 2014, Franţa şi Irlanda înregistrând cel mai mare consum, de 2,9 kilograme, respectiv 2,8 kilograme pe locuitor anual. Ministerul Agriculturii a lansat anul trecut campania 'Alege Oaia!' pentru promovarea şi încurajarea consumului de carne şi produse din carne de oaie în rândul românilor. AGERPRES/(AS - autor: George Bănciulea, editor: Mariana Nica)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel