Talibanii înarmați cu Bazooka se plimbă cu hidrobiciclete în formă de lebădă pe un lac din Afganistan / FOTO

Talibanii înarmați cu Bazooka se plimbă cu hidrobiciclete în formă de lebădă pe un lac din Afganistan / Sursă foto: Captură Twitter Jake Hanrahan
Talibanii înarmați cu Bazooka se plimbă cu hidrobiciclete în formă de lebădă pe un lac din Afganistan / Sursă foto: Captură Twitter Jake Hanrahan

Luptători talibani înarmați au văzuți în timp ce se plimbau cu hidrobicicletele pe un lac din Afganistan.

Mai mulți luptători talibani, înarmați cu lansatoare de rachete și puști de asalt, au fost văzuți plimbându-se în bărci cu pedale colorate, care imită lebede, în Parcul Național Band-e Amir din estul provinciei Bamiyan din Afganistan.

Într-una dintre fotografiile distribuite pe Twitter de reporterul Jake Hanrahan, un luptător taliban pare să țintească cu o armă Bazooka. 

Lacurile din inima țării au fost considerate un refugiu relativ sigur înainte ca grupul taliban să preia puterea în Afganistan.

„Acest parc este un fel de icoană pentru identitatea poporului afgan, deoarece a reprezentat o oază de liniște în cele trei decenii de haos”, a declarat, în 2019, Alex Dehgan, de la Wildlife Conservation Society, pentru CNN.

„Impresia celor mai mulți oameni despre Afganistan este că este un deșert uscat, plin de război și teroare, mizerie și fundamentalism. În timp ce toate aceste lucruri există, există și multe alte lucruri", spunea James Willcox, fondatorul companiei de turism Untamed Borders, cu sediul în Marea Britanie, potrivit NYPost.

Imagini cu impact emoțional în Kabul. Un bărbat care ar fi furat un telefon e biciuit cu lanțul / VIDEO

Scene șocante în centrul capitalei Kabul, difuzate de jurnalistul Suleiman Hakemy și preluate de ziarul german Bild. În imagini apare un bărbat, în mijlocul unei mulțimi, legat de un semn de circulație cu lanțul, lovit cu picioarele și palmele și biciuit de persoane recunoscute ca talibani. Vă avertizăm că urmează imagini cu puternic impact emoțional.

Legat cu lanțul de un semn de circulație, afganul este lovit cu palmele și cu picioarele și este biciuit în fața mulțimii adunate ad-hoc. De regulă, aceste pedepse sunt aplicate public pentru a umili victima și pentru a descuraja populația să mai comită astfel de fapte.

În viziunea talibanilor, pedepsele sunt o formă de „combatere a criminalității”, dar sunt menite și să împiedice afganii să se revolte împotriva regimului islamist.

"Acest bărbat, acuzat că a furat un telefon, este „pedepsit” astfel în centrul orașului Kabul. Din ce în ce mai multe videoclipuri cu astfel de pedepse sunt dovezi că umilința publică stă la baza interpretării legii talibanilor", spune Suleiman Hakemy (vezi imaginile AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel