EXCLUSIV  România, șansă istorică post-pandemie. Rareș Bogdan: Jucători uriași la nivel european! Aducem și oamenii acasă

foto Facebook Rareș Bogdan
foto Facebook Rareș Bogdan

Europarlamentarul Rareş Bogdan consideră că România poate fi un „jucător uriaș” la nivel european. 

„I-am spus foarte des lui Florin (n.r. Florin Cîțu, premierul României) că în zona de energie, mai ales energie verde, putem fi jucători uriași la nivel european. În zona de agricultură am fost grânarul Europei, putem alimenta cu hrană 80 de milioane de oameni, putem fi cheia pe dezvoltarea agriculturii”, a spus europarlamentarul Rareş Bogdan, prim-vicepreședinte al PNL și șeful Delegației României în cadrul Grupului PPE din Parlamentul European, la emisiunea „Din culisele Europei”, realizată de către Claudia Ţapardel la DCNewsTV.

România, șansă istorică post-pandemie

„De asemenea, foarte important: România are o șansă istorică, post-pandemie. Capacitățile de producție ale marilor corporații occidentale se află la 10.000 de km. A fost o problemă în alimentările Europei cu materiale. Ce au înțeles corporațiile? Că trebuie să-și reîntoarcă o parte din capacități în Europa. Unde?! Păi noi avem vechile platforme industriale care sunt legate la rețelele de gaz, de energie electrică, la rețelele de transport, care trebuie modernizate, calea ferată în special. Facem autostrăzi și relocăm. Aducem oamenii acasă”, a spus europarlamentarul.

„Avem nevoie de înțelegere, maturitate, echilibru, viziune și România va fi exact ce a fost!”, a conchis Rareș Bogdan. 

All about EU by Claudia Țapardel. Rareș Bogdan, infomații din negocierile de la Bruxelles

Rareș Bogdan l-a felicitat pe premierul Florin Cîțu pentru că vrea să vorbească cu Marcel Ciolacu

Rareș Bogdan a afirmat, tot la emisiunea „Din Culisele Europei" de la DCNewsTV, moderată de Claudia Țapardel, că s-a bucurat când a aflat că premierul liberal Florin Cîțu l-a apelat pe liderul opoziției, Marcel Ciolacu, pentru a discuta despre o viitoare întâlnire în legătură cu PNRR.

„Eu m-am bucurat că Florin Cîțu, imediat după vizita de două zile de la Bruxelles, a pus mâna pe telefon și l-a sunat pe liderul opoziției, Marcel Ciolacu, președintele PSD, pentru un dialog. În această săptămână, acest dialog va avea loc. E un lucru important”, a declarat Rareș Bogdan.

Inițial, Marcel Ciolacu a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că a fost sunat de Florin Cîțu pentru a stabili o întâlnire la care să discute despre principiile și mecanismele cele mai bune pentru abordarea Planul Național de Redresare și Reziliență.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel