Revoluția de la Pungești, demontată de presa locală

pungesti
pungesti

În perimetrul din localitatea vasluiană Siliștea, din comuna Pungești, unde compania Chevron trebuia să amplaseze prima sondă de explorare a gazelor de şist, protestele au continuat și sâmbătă, localnicilor alăturându-se și protestatari veniți din Bucureşti, Cluj sau Constanţa. Protestele celor din Pungești au început luni, însă dacă, inițial, localnicii afirmau că nu doreau să fie zgălțâiți ca cei din Galați, speriați de ceea ce auziseră la televizor, spre finalul săptămânii, scandările erau anti USL și pentru demisia moderatorului de la Antena 3, Mihai Gâdea. 

Modul în care a evoluat revolta localnicilor din Siliștea, dar și mobilizarea unei anumite părți mass media, a atras atenția presei locale, care a încercat să dezlege anumite "mistere" legate de revolta de la Pungești.

În consecință, într-un material publicat pe site-ul realitateamea.ro și intitulat "Misterele de la Pungești. Cine le plăteste pe babe să urle anti USL și de ce transmite televiziunea lui Putin în direct", se afirmă că dacă "inițial, revolta de la Pungești părea credibilă", ulterior, au apărut "amănunte cel puțin misterioase", care au modificat percepția asupra răzvrătirii celor din Siliștea, dar care "poartă în ele însele dezlegarea misterului".

"'Zvonul ca pamantul se zgaltaie din cauza gazelor de sist a prins, dus din gura in gura si din superstitie in superstitie. Iese Chevronu’ din pamant si ne darama acareturile, maica. Ca doar nu stiau babele ce si cine sunt aia de la Chevron si unde sa puna degetul pe harta sa nimereasca Statele Unite, ca sa putem crede ca protestul lor era anti-american. Insa, dupa aia, cand in Pungesti au descins carele de live ale televiziunilor, ba si ziarele s-au scobit pe la casieriile falimentare si-au gasit parale pentru delegatiile reporterilor, rascoala de la Pungesti n-a mai parut credibila', scrie sursa citată.

Amănunte misterioase

Pentru argumentarea afirmațiilor, autorul articolului enumeră care sunt acele amănunte:

- sosirea unor reporteri de la Russia Today, televiziunea de stat a Rusiei, înființată de Putin ca un fel de CNN în oglindă și "mega interesată de țipetele câtorva băbuțe din Vaslui;

- instigarea inițială a localnicilor de către preotul satului "care le-a băgat în cap că iese dracu’ din sonde și îi ia cu ei și care, devenit instant vedetă tv, recita un text mult prea argumentat și documentat pentru a nu-i fi fost servit de altcineva;

- apariția pe "câmpul de luptă" a unor "băieți, imediat ce bătălia de la Pungești a avut răsunet național, și în pofida faptului că Chevronu’ a suspendat explorările și și-a retras utilajele". Potrivit sursei citate, misiunea acestor băieți este menținerea în stare trează a scandalului, și care "îi mobilizează acum pe țărani să vină din sat, răsplătindu-i cu munți de mâncare, (...) și poate că nu numai cu mâncare", iar unii dintre ei, "de alt soi", de genul celui cu portavoce: "misterios. Agitator profi".

Referitor la protestele de joi, autorul articolului notează că "la Pungești nu s-a mai strigat anti Chevron, ci anti USL. Și aseară, “Demisia, Mihai Gâdea!” (căci ne-am obișnuit deja ca Mihai Gâdea să fie inamicul public nr 1, miezul frustrărilor oricărui protestatar cu pretenții)".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel