Parchetul General anunță că a audiat în luna martie 9 persoane în dosarul accidentului aviatic din Apuseni. Procurorii au solicitat documente analizate în ședința CSAT din 2 februarie, iar Serviciului de Telecomunicații Speciale i s-a cerut declasificarea materialelor privind comunicările efectuate prin intermediul serviciului "112".
Totodată, procurorii au nevoie pentru continuarea anchetei de înregistrări video cu aeronava de mici dimensiuni înainte ca aceasta să decoleze.
Avionul care transporta o echipă medicală de la București la Oradea a aterizat forțat, la 20 ianuarie, în zona Beliș-Scărișoara. La bordul aparatului de zbor se aflau la 7 persoane. Pilotul, Adrian Iovan, și o studentă la mediciă, Aura Ion, au murit în urma acestui accident.
Dosarul accidentului din Apuseni a fost preluat, în urmă cu câteva săptămâni, de Secțiile Militare ale Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.
Comunicatul Biroului de informare publică și relații cu presa din cadrul PICCJ:
În continuarea cercetărilor care se efectuează în dosarul privind accidentul aviatic produs la data de 20 ianuarie 2014, în Munţii Apuseni, echipa de procurori din cadrul Secţiei parchetelor militare, desemnată cu instrumentarea cauzei, a procedat, în perioada 17 – 21 martie 2014, la audierea unui număr de 9 persoane, martori şi părţi civile.
De asemenea, au fost solicitate de la Consiliul Suprem de Apărare a Ţării documentele prezentate în şedinţa din data de 2 februarie 2014 privind accidentul aviatic, documente care au fost obţinute şi analizate.
De la Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă s-au primit înregistrările video ale aeronavei din momentele anterioare decolării.
În interesul efectuării cercetărilor în cauză, au mai fost solicitate:
• de la Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, declasificarea materialelor privind comunicările efectuate prin intermediul serviciului „112" la data de 20 ianuarie 2014, în legătură cu accidentul aviatic, precum şi relaţii privind tehnicile de localizare a apelanţilor acestui serviciu;
• de la Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), relaţii privind modalitatea tehnică în care furnizorii de servicii publice de telefonie asigură preluarea apelului la serviciul de urgenţă „112" şi facilitează localizarea acestor apeluri de către SNUAU „112";
• de la Institutul de Medicină Legală Cluj Napoca, avizarea raportului de constatare medico-legală privind pe victima I.A.
În cauză urmează să se desfăşoare noi audieri, context în care, raportat la actele procedurale care se efectuează, vom ţine la curent opinia publică.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News