Procesul lui Derek Chauvin, poliţistul care l-a omorât pe George Floyd, în faza pledoariilor principale

Captură video
Captură video

Procesul poliţistului american Derek Chauvin, care l-a omorât pe George Floyd stând cu genunchiul pe gâtul său, a intrat în faza pledoariilor principale

La 25 mai 2020, într-o operaţiune a poliţiei din Minneapolis, poliţistul alb Derek Chauvin a rămas cu genunchiul pe gâtul lui George Floyd timp de aproape nouă minute. În acest incident bărbatul afro-american a decedat. Înregistrarea video a faptei, devenită virală, a declanşat manifestaţii de amploare împotriva rasismului şi violenţelor poliţieneşti din SUA.

Juriul este format din şase femei albe, trei bărbaţi albi, trei bărbaţi afro-americani, o femeie afro-americană şi două femei multirasiale.

Sunt recunoscătoare pentru diversitatea juraţilor. Sunt foarte agitată pentru că nu ştii ce se va întâmpla, dar în acelaşi timp sunt bucuroasă că acest proces începe, a declarat Paris Stevens, o verişoară a lui George Floyd ce lucrează ca asistentă medicală în Carolina de Nord. Ea şi alte rude vor trebui să ocupe cu rândul singurul scaun din sala de judecată rezervat familiei lui George Floyd, izolat cu un geam de plexiglas în contextul pandemiei de COVID-19.

Philonise Floyd, fratele lui George Floyd, s-a declarat încrezător că procurorii din Minnesota vor obţine condamnarea lui Chauvin.

Dovada este înregistrarea video, a spus el.

Crimă de gradul doi



Derek Chauvin (45 de ani) este acuzat de 'crimă de gradul doi', 'crimă de gradul trei' şi 'omor prin imprudenţă'. El a pledat nevinovat la toate cele trei acuzaţii, argumentând că doar a urmat procedurile de intervenţie a poliţiei, însuşite în timpul instruirii.

Acuzaţia de 'crimă de gradul doi' exclude premeditarea, dar presupune intenţia de a ucide, în timp ce 'crima de gradul trei' este mai uşor de dovedit întrucât nu mai există noţiunea de intenţie, ci trebuie probate doar violenţele voluntare care au provocat decesul. Dacă va fi găsit vinovat pentru 'crimă de gradul doi', Derek Chauvin, care a fost eliberat în octombrie anul trecut în schimbul unei cauţiuni de 1 milion de dolari, riscă o pedeapsă de până la 40 de ani de închisoare, scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel